Last news in Fakti

17 Март, 2022 17:36 2 690 24

Защо мъжете, които срещате онлайн, са разочарование на живо?

  • мъже-
  • срещи-
  • онлайн-
  • разочарование-
  • причини-
  • инрнет запознанство

Ето кои са причините за това

Защо мъжете, които срещате онлайн, са разочарование на живо? - 1
Снимка: shutterstock

Може да си мислите, че влюбването онлайн е невъзможно, но стотици примери на щастливо обвързани хора, които са се срещнали в мрежата, доказват обратното.

Да се влюбиш в някого, когото си срещнал в сайт за запознанства или в социалните мрежи е напълно възможно, и може да е наистина прекрасно. Но разочарованията не са малко.

Когато си пишете с някого и още не сте се срещнали, вие придавате романтичен щрих не само на цялата комуникация, но и на личността на мъжа. Представяте си гласа му, жестовете му, движенията на тялото, прекрасния му смях и чувството му за хумор, което струи в съобщенията му. Но когато се запознаете, може да ви връхлети вълна от разочарования в реалността. Изведнъж осъзнавате, че човекът, когото сте си мислели, че сте опознали прекрасно след месеци писмена комуникация, се оказва истинско разочарование.

Кои са 10-те причини мъжете, които срещате онлайн да са разочарование на живо?

1. Можете да си пишете по всяко време, което ви е удобно.
Едно от примамливите качества на връзките онлайн е, че не изискват срещи, отделяне на специално време и компромиси. Можете да си пишете, когато сте свободни, без да се чувствате притиснати от други обстоятелства. Когато срещнете човека в реалния живот обаче, може да установите, че той е притеснен, сякаш крие нещо. Неспокоен е, нервен, изглежда като човек, когото за първи път срещате, въпреки че сте комуникирали отдавна и писмената ви комуникация не е издавала подобно поведение.

2. Представяте си гласа му, който обаче ви разочарова в действителност.
Не само гласът е важен, въпреки че е от значение. Интонацията на човек може да говори много повече за него самия. Тя е част от цялостния език на тялото. Когато се срещнете, може да осъзнаете, че начинът му на изразяване, стилът на общуване и интонацията му нямат нищо общо с очакванията ви, дори ви напрягат.

3. Той пише измамно добре.
Някои мъже се изразяват перфектно в писмената комуникация. Умеят да казват онова, което искате да чуете. Знаят как да ви накарат да се почувствате специална. На живо обаче изведнъж се сблъсквате с човек, който няма нищо общо с онзи, който сте си представяли. Той е мълчалив, сдържан, трудно намира думите в директен разговор, дори не се изразява така богато, както при писането.

4. По-уверени са зад екрана.
Едно от честите разочарования при срещите на живо след дълга писмена комуникация, е че пред вас застава един мъж с ниско самочувствие, плах, с очевидно ниска самооценка, който ви се е струвал самоуверен зад екрана, но на живо е съвсем друг.

5. Представят се за такива, каквито искат.
Онлайн можем да сме всичко, за което мечтаем, но в реалния живот не можем да го постигнем. Много често това е едно от разочарованията, идващи след среща на живо. В мрежата мъжът може да се представя за какъвто си пожелае и вие трудно ще разберете истината. Но в реалния живот трудно може да се скрие онова, което иначе представя в интернет „аз“-а си.

6. Фантазирате си за него.
Любовта е фантазия. Дори влюбването на живо е до голяма степен фалшиво, поне в началото, защото се влюбваме в представата си за човека до нас, придаваме му прекрасни качества, които той невинаги притежава. Впоследствие започваме да виждаме отрицателните му черти. В онлайн запознанствата тази заблуда може да е още по-голяма. По време на писмената комуникация фантазиите ни са още по-развинтени и дълбоки, защото изобщо не познаваме човека в реалния живот. Това дава поле за безкрайни фантазии, които след това могат да са разочароващи.

7. Неловко мълчание.
Колкото и прекрасна и напоителна да е била комуникацията ви, на живо може да се разочаровате, защото мъжът може да не е толкова разговорлив, колкото е бил онлайн. Появява се тягостно неловко мълчание, което ви кара да се чувствате неудобно.

8. Знаете само хубавите неща за него.
Лесно е да се влюбите онлайн, защото си говорите само за хубавите неща. И тъй като си представяте само приятни неща, свързани с личността на човека от другата страна, вие изграждате подсъзнателно един позитивен образ, който в реалността може да няма нищо общо с истината.

9. Несъществуваща химия.
Химията наистина се случва. Тя не е измислица и който се е влюбвал поне веднъж в живота си, знае това. Докато си пишете онлайн е много възможно да почувствате химия на емоционално ниво, защото с този човек имате сходно разбиране за живота, еднакви цели, които сте обсъждали, имате сходни хобита и интереси. Всичко това може да ви накара да мислите, че сте открили сродната душа. Но в реалността може да се окаже, че химията не съществува – такава, каквато трябва да бъде, за да привлече истински двама души.

10. Страх от неодобрение.
Някои хора избират да се срещат с хора онлайн, защото не са уверени, че на живо някой ще ги хареса и ще се влюби в тях. Ниско самочувствие или болезнен минал опит могат да се крият в този страх. Разочарованието все пак може да дойде, когато се срещнете на живо и това е често срещан проблем в интернет запознанствата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алеко Константинов

    3 11 Отговор
    Защото са българи.

    Коментиран от #6, #11, #20

  • 2 Behemoth

    22 0 Отговор
    Стига глупости дайте нещо за ковид.....че нещо се стресирам от липсата на информация по въпроса...може и за Украйна...

    Коментиран от #16

  • 3 Ахахах

    22 1 Отговор
    не ни стига истинската война, сега и войната между половете. Ми щото всички в нета са като Зеленски пред камерата. Ербап и велик пич. Жените са същата стока. Рекламата продава стоката.
  • 4 По какво ще се познаем на живо?

    18 2 Отговор
    - Аз ще съм беден.
    - Аз ще съм дебела.
  • 5 Варненец

    18 3 Отговор
    Оле мале, ако знаете жените онлайн какви са. Атлетично тяло означава, първо ниво сумо. А 165см и 50кг, означава поне 150см и 80кг. От опит го споделям.

    Коментиран от #18

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 АБВ

    21 1 Отговор
    Защото онлайн и дъвка не трябва да си взимаш .Всичко е измама .Да живееят балъците
  • 8 Ироничен

    14 0 Отговор
    Ами, аз затова не търся мъже в Интернет. Даже изобщо не търся.
    Абе, това да не стана кифленски сайт?
  • 9 Джафар

    14 0 Отговор
    Гладна кокошка, просо сънува.
    То не че онлайн жените не са разочарование и тотал щета
  • 10 Стоян

    19 2 Отговор
    Жените онлайн са доста по зле, около 90% от тях на срещата се оказват дебели и не спират да пушат и мълчат

    Коментиран от #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кифличка

    6 8 Отговор
    Разучърована съм когато не се покаже като дженталмен и не ми плати сметката и таксито още първия път. Ако не носи подараче също.
  • 13 То като гледам

    19 2 Отговор
    жените като ги видя онлайн въобще па ми се отщява да ги вида на живо. Фотошопирани китосани намазани 🤮
    За кафе не стават камо ли за семейство. Тотал щета в папка опростачване .....
  • 14 Връзки

    4 5 Отговор
    с първата онлайн среща живях 7 години, сега живея пак с онлайн забивка вече 3 година, но с първата съм в много добри отношения.
  • 15 Лорд Минчу

    12 0 Отговор
    Защото мъжете, които не са разочарование не са онлайн!
  • 16 има, има

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Чети Тео Ушеф, доволен, ще останеш!
  • 17 МНЕНИЕ

    12 0 Отговор
    ,миленче, ЗАЩОТО останаха малко чичко паричковци,... и всеки иска вече като се пребере в къщи ,
    жена му да го посрещне като в истинско семейство, / а не такова по филмите /
  • 18 МДААА

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Варненец":

    ЕДВА се побира в гимнастическият обръч,... знам от личен опит
  • 19 Смех

    11 3 Отговор
    Женското писане като такова се ограничава до въпросите "Каква ти е колата" или "Ще ме заведеш ли в Анталия". Възможно е в други държави жените да водят реална писмена комуникация, но не и в България.

    Коментиран от #21

  • 20 www

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алеко Константинов":

    Не, защото се мислят за велики. Личи си по псевдонимите в Мрежата. 😂
  • 21 www

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Смех":

    Мъжкото писане се ограничава до следните два типа - "много съм велик" и "ням съм като риба"! Кой иска да разговаря със социопати, освен ако няма професионален интерес от това?😂😂 😂😂
  • 22 Грульо

    6 0 Отговор
    11. Щото на живо са поне 10 години по-стари отколкото онлаин. :D
  • 23 Интернет

    2 0 Отговор
    При онлайн познанствата най- лесни са семейните дами, с тях най- бързо се стига до секс. Иначе рядко можеш да срещнеш някоя, която да изглежда перфектно.
  • 24 Представям си

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стоян":

    ти колко си снажен