Last news in Fakti

21 Март, 2022 12:57 1 194 5

Уилям и Кейт тръгнаха на карибска обиколка (СНИМКИ)

  • уилям и кейт-
  • принц уилям-
  • кейт мидълтън-
  • обиколка-
  • карибите

Карибската обиколка на семейството ще продължи една седмица

Уилям и Кейт тръгнаха на карибска обиколка (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският принц Уилям и съпругата му Кейт пристигнаха в Белиз за едноседмична карибска обиколка, помрачена от местен протест още преди започването си, на фона на все по-силно вглеждане в колониалните връзки на британската империя с региона, предаде Ройтерс.

Пристигането на херцога и херцогинята на Кеймбридж съвпада с празненствата по случай навършването на 70 години от възкачването на кралица Елизабет Втора на трона. Обиколката се осъществява близо 4 месеца след като Барбадос гласува да стане република, късайки връзките си с монархията, но остана част от ръководената от Великобритания Общност на нациите.

Внукът на кралица Елизабет и съпругата му ще прекарат първите три дни в Белиз, който преди се наричаше Британски Хондурас. Но планирано за днес събитие беше отменено, след като няколко десетки селяни участваха в протест.

Жители на Индиан крийк - село на коренното население мая в Южен Белиз, казаха за Ройтерс, че са разстроени, че хеликоптерът на височайшите особи е получил разрешение да кацне на местно игрище за футбол без да е имало предварителни консултации.

Селото води спор с компания, подкрепяна от кралското семейство във Великобритания и това подклажда недоволство във връзка с уреждане на спорове за земи, което коренни групи продължават да оспорват.

След Белиз херцогът и херцогинята трябва да заминат за Ямайка и Бахамските острови.

Бивш прессекретар на кралицата каза, че обиколката е посещение на добра воля, целящо да повиши поне временно популярността на кралското семейство.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човешка ценност

    4 0 Отговор
    Човек с каквито хора се събере, такъв и става !
  • 2 попара

    3 0 Отговор
    Стара информация.
  • 3 Мюмюн

    1 1 Отговор
    Да земат да дойдат тука у балгариата- ша ги пусрешнем какту си требе: манджи, мозика кючеци-ша е икзотичну и валшебну за техни височиства. Ша им пукажем някуй местни мурафети, можи и да усинувят някуе месну чаве-нали имат три ощи идно няма да им навреди. Ша ставами авери сас тях и някуй ден можи да са сродим.....идно ут технити чавета да земе някуя тукашна мума на някой ут патронити ни. Ша са яде и пий идин месиц.
  • 4 КОЙ?

    5 1 Отговор
    Ах, милите, те. Дали са си сложили синьо - жълти лентички за солидарност с украинците?
  • 5 Шнуро

    3 1 Отговор
    ме боли