Нарязаните хлябове са популярни сред купувачите. Удобно е, но е по-добре да не купувате такъв хляб, сочат диетолозите. На първо място, нарязаният хляб е маркетингов трик. Хората обичат да купуват нещо готово, защото това ги улеснява. Това се използва от търговците, но такъв хляб не е по-добър, а и е по-скъп.
Но това не е основната вреда. Нарязаният хлябът се разваля по-бързо, тъй като при нарязването се увеличава площта, върху която се образуват плесени, посочва Darik News. Според диетоложката Олга Алемайкина филийките хляб също се обработват с консерванти на базата на аскорбинова киселина и етилов алкохол. Оказва се, че нарязаният хляб е "консервиран" продукт. Така се увеличават рисковете за здравето, пише dete.bg.
Освен това за рязане на хляб в промишлен мащаб, ножовете на оборудването се смазват с масло. Така филийките не се слепват и изглеждат спретнати, но хлябът става още по-вреден за организма.
Ето защо е по-добре да купувате цял хляб, който се приготвя в пекарна и има кратък срок на годност. Експертите съветват още хлябът да се съхранява в хартия или увит в кърпа. Така се предотвратява плесенясването и хлябът остава мек за дълго време.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Линда Петкова
17:20 26.03.2022
2 да бе
17:23 26.03.2022
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 филията
17:26 26.03.2022
5 Глупости
17:28 26.03.2022
6 Рошко
17:29 26.03.2022
7 Бай Иван
Коментиран от #19
17:29 26.03.2022
8 Идън
17:31 26.03.2022
9 Николай
Коментиран от #14
17:36 26.03.2022
10 АМИ ДОБРЕ
17:45 26.03.2022
11 мото
18:21 26.03.2022
12 Студопор
18:23 26.03.2022
13 един от стадото
18:29 26.03.2022
14 някой си
До коментар #9 от "Николай":
Има,от ,,пекарните" на двете вериги. Които всъщност доизпичат дълбоко замразени хлебни изделия (полуфабрикати) на една,единствена българска фирма.18:52 26.03.2022
15 Този коментар е премахнат от модератор.
16 Този коментар е премахнат от модератор.
17 Идън
До коментар #15 от "Хлъц":
Който си го прави сам- сега има домашни хлебопекарни. Иначе и в ненарязания се слагат набухватели и консерванти. Това е за да не се изхвърля от производителите на хляб- да запазва хубавия вид и да не се разваля- винаги може да се нагрее и да се продаде за пресен след един- два дни.22:41 26.03.2022
18 Анонимен
02:31 27.03.2022
19 Йо Несбьо
До коментар #7 от "Бай Иван":
Технологиите на производство нямат общо с твоите очаквания. Става дума за машинна обработка - под формата на пара или газ примерно, нарязване и напръскване преди допичането... Кой знае как точно... Със сигурност не е всяка филийка поотделно и на ръка... 20 тона хляб, шофьорите са още в 3 пред хлебозавода и вътре играчите маат филии в разтвор... Ти сериозно ли?!05:21 27.03.2022
20 Йо Несбьо
05:30 27.03.2022
21 не е по скъп
07:16 27.03.2022
22 Предлагам
09:33 27.03.2022
23 Хлебар
11:38 27.03.2022
24 Люси
11:41 27.03.2022
25 Даааа
14:13 27.03.2022
26 МАЛКА пенсИЯ
15:17 27.03.2022
27 фен
15:20 27.03.2022
28 Преди всичко
Коментиран от #39
15:40 27.03.2022
29 Този коментар е премахнат от модератор.
30 Този коментар е премахнат от модератор.
31 Мими
21:55 27.03.2022
32 глад
23:39 27.03.2022
33 Милена
23:56 27.03.2022
34 Бунтата
Пълен е със Е-та и най-отвратителни отрови в него!!!
Коментиран от #35
01:40 28.03.2022
35 И аз по работих някоя и друга година
До коментар #34 от "Бунтата":
тая работа. Поправката започва още от добавеното "брашно" - подобрите. Те набори те знаят и помнят хляба от времето на социализма. И тогава имаше подмяна, но в кръчмите - с алкохола. Хляба беше истински.07:57 28.03.2022
36 1111
12:18 28.03.2022
37 Човешка ценност
Когато човек е в рая на живота и му е добре от него става добър човек, но ако е в ада на живота, тогава става от него лош човек, но и вреден за обществото!
Например човек който е драскал лотарийни билети, за да прави много пари, така е , защото не е богат!
14:06 28.03.2022
38 Идрис
20:09 28.03.2022
39 Ракета Пейтриът
До коментар #28 от "Преди всичко":
За маята (термофилните дрожди) отдавна е известно, че са биологично оръжие, създадено от нацистите. Маята е несмилаем продукт и запушва тялото. Неслучайно старите хора са правили хляба си с квас. Кой е чувал за мая? Първите щамове на тези теемофилни дрожди са отглеждани върху човешки кости.00:12 11.04.2022