Кефирът е една от най-полезните напитки, с което човечеството се е сдобивало. Млечната субстанция е наричана още тибетска гъба и е широко разпространена в Русия, както и в някои бивши Съветски републики.
Кефирът е източник на млечна киселина, микроелементи като селен, желязо, магнезий, калций, фосфор, витамин К, витамин В1, витамин В12, витамин Е, витамин А и много други полезни вещества, пише iwoman.bg. Освен за укрепване на организма кефирът може да се използва и като средство за разкрасяване. Смята се, че млечната напитка може да се използва и в маските за коса, тъй като заздравява космените фоликули, премахва пърхота и прави косата блестяща, гъста и здрава.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Емил
15:19 28.03.2022
2 Калмук
Коментиран от #3, #7
15:22 28.03.2022
3 Хаха
До коментар #2 от "Калмук":
С палмовото масло 😀Коментиран от #5, #6
15:24 28.03.2022
4 Циник
15:47 28.03.2022
5 Калмук
До коментар #3 от "Хаха":
Купувам само кисело мляко по БДС ... Само не ми развивай теории, че и там слагат палмово масло.15:57 28.03.2022
6 Дедо ви
До коментар #3 от "Хаха":
Купуваш си истинско прясно мляко от село. Все още се намира такова. Слагаш вътре тибетската гъба и след 24 часа получаваш кефир. Няма откъде да дойде палмовото масло.18:20 28.03.2022
7 Дедо ви
До коментар #2 от "Калмук":
В кефира има съвсем различни бактерии от тези в киселото мляко. Има също така пробиотици и то цели 21 вида. Вместо да ги купуваш от аптеката на таблетки ти си ги произвеждаш в къщи сам и то в най-чист вид. Не напразно хората в Кавказ живеят по 120 години с козе мляко и кефир.Коментиран от #9
18:24 28.03.2022
8 Бай Шиле
21:16 28.03.2022
9 Не обичам
До коментар #7 от "Дедо ви":
мляко и млечни продукти. Създават слуз в организма и са като лепило. А и кой иска да живее 120 години? Аз не. Не и в такъв шашав свят.11:03 29.03.2022