Необходими продукти:
около 700 грама смляно говеждо месо;
половин хляб (накиснат или изполвзайте галета);
чаша мляко;
лук;
няколко глави чесън;
растително масло за пърженето;
сол и черен пипер на вкус;
домати;
Начин на приготвяне:
Първо накиснете хляба не във вода, а в мляко, а после ги сложете към месото като сложите и нарязаните чесън и лук, както и подправките и хубаво омесите всичко. И точно тук идва тайната: Сложете към каймата домати. Да, макар и да звучи малко странно, добавете домати. Измийте ги добре, обелете ги и ги нарежете на много ситно.
Сега ги объркайте с някаква зеленина (копър или магданоз) и всичко това добавете към каймата за кюфтетата. От тук нататък пържете както обикновено пържите кюфтенцата, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хахах както по онова време
15:04 30.03.2022
2 ганю
12:16 02.04.2022