Last news in Fakti

29 Март, 2022 15:54 2 669 1

Опасно: Ретроградният сезон започва през април

  • хороскоп-
  • астрология-
  • събития-
  • ретроградна планета-
  • затъмнение-
  • пълнолуние

Месец април ще бъде пълен с важни астрологични събития

Опасно: Ретроградният сезон започва през април - 1
Снимка: Shutterstock

Официално премина една четвърт от пътя на новата 2022 година. Пролетта е в разгара си и няма ретрогради (все още), така че животът е стабилен. Но астрологичните събития през април сериозно ще раздвижат нещата, предупреждава Edna.bg.

Той сервира първото затъмнение за годината, някои планетарни аспекти, които се случват веднъж в живота, и мощен ретрограден Плутон, който ще сложи край на неотдавнашната ни серия без ретрогради. Астрологичните събития, които се случват през април, идват бързо и без предупреждение, което прави календара пълен с космически събития.

Започваме месеца под крилото на новолунието в Овен. С огнената искра на сезона на Овена на наша страна, април е най-доброто време за нови начинания. Енергията на Овена повишава нивата на мотивация и ни вдъхновява да покоряваме целите си - но все още ще усещаме мечтателната и емоционална мъгла на Риби благодарение на звездния стелиум в Риби, който също се случва през този месец. Специалният съвпад между Юпитер и Нептун на 12 април ще бъде време на духовно израстване и повишена интуиция, а пълнолунието във Везни няколко дни по-късно ще направи нещата още по-романтични. На 19 април управлението поема сезонът на Телеца, който ще ни донесе така необходимото заземяване преди първото за годината затъмнение на 30 април. Промяната се случва бързо.

В допълнение към тези големи космически събития, всички планети в нашата система ще навлязат в нови знаци през този месец, така че очаквайте някои значителни енергийни промени. И като говорим за промени, на 29 април започва ретроградният Плутон 2022, който е първата планетарна ретроградност от февруари насам. Дотогава все още сме в зона без ретроградност, така че се възползвайте от този движещ се напред поток, преди да започнат обратните движения.

Ето и астрологичния календар за април 2022

Сезонът на Овена

Овенът е кардиналният огнен знак на зодиака и през първите няколко седмици на месеца в сезона на Овена преобладава енергията на поемане на отговорност. Сезонът на Овена ни вдъхновява да действаме и безстрашно да преследваме целите си, така че това е чудесно време да направим стъпки към това да бъдем малко по-смели. Ще усетим яростта на този огнен знак с пълна сила в началото на месеца, благодарение на новолунието в Овен, което ще настъпи на 1 април. Като първо голямо лунно събитие за астрологичната година, това новолуние е заредено с магията на мощното ново начало. Поставете си ревностни намерения за пролетта и не се страхувайте да изкажете мнението си.

Мощен стелиум в Риби и рядък съюз между Юпитер и Нептун

Може и да усещаме горещината на сезона на Овена, но мечтателната и интуитивна енергия на Рибите все още оказва силно влияние върху настоящото астро време. В Риби се намират както планетата на късмета Юпитер, така и мистичната планета Нептун - което е много специално, като се има предвид, че те са традиционните и съвременните планетарни управители на този знак. Планетата на любовта Венера навлиза в Риби на 5 април и ще внесе много чувствителност и състрадание в любовния ни живот и ще ни сложи розови очила. На 14 април страстната планета Марс също навлиза в Риби, което може да накара да чувстваме интимността като духовно преживяване, но също така потенциално да затрудни директното изразяване на желанията ни. В този момент в царството на този воден знак ще има едновременно четири основни планети, които ще образуват така наречения в астрологията стелиум.

Блестящият момент на този стелиум в Риби през 2022 настъпва по време на еднократния съюз на експанзивния Юпитер и ефирния Нептун в Риби, известен като съвпад Юпитер-Нептун. Тези две планети се свързват в родния си знак Риби само на около 150 години, така че се насладете на мечтателната и духовна енергия на тази космическа връзка и я използвайте, за да се свържете с интуицията си. Само се опитайте да не се изгубите в нейната илюзорна мъгла.

Първото пролетно пълнолуние

Чувствителната енергия на стелиума в Риби вече ни кара да се чувстваме сякаш плуваме в море от чувства - а на 16 април пълнолунието във Везни ще доведе емоциите ни до космическо кресчендо. Традиционно известно като Розовата луна, априлското пълнолуние ще измести фокуса ни върху партньорствата, междуличностните проблеми и яснотата в общуването. Сезонът на Овена обикновено ни кара да даваме приоритет на собствените си желания и нужди, но това дипломатично лунно събитие ни помага да намерим хармония чрез връзките си и да се съобразяваме по-добре с нуждите на другите. Това е време, в което да работим за постигане на баланс в живота си и за утвърждаване на ангажиментите си към хората и ситуациите, за които ни е грижа.

Сезонът на Телеца

След забързаното и изпълнено с огън пътуване през сезона на Овена, можем да очакваме с нетърпение приземяващата енергия на зодия Телец, която ще ни помогне да намерим стабилност. Меркурий навлиза в Телец на 10 април, като ни прави по-прагматични по отношение на плановете ни и ни дава възможност да усетим магията на сезона на Телеца, която тепърва предстои. След като Слънцето навлезе в територията на този кардинален земен знак на 19 април, сезонът на Телеца ще започне официално и ние ще можем да се успокоим и да се замислим за плановете, които сме направили през сезона на Овена. Тази слънчева промяна ни помага да действаме бавно, да се заземим и да се съсредоточим върху работата по целите си по реалистичен начин. Сезонът на Телеца е чувствен и стабилен, така че не бързайте и си позволете да се насладите на удоволствието от настоящия момент.

Започва сезонът на ретроградните движения

В края на месеца настъпва сезонът на ретроградните движения през 2022, който започва с ретрограден Плутон на 29 април. Когато трансформиращият Плутон направи обратен завой, до 8 октомври очаквайте да се потопите в сериозен самоанализ и да преразгледате динамиката на властта в живота си - както в личен план, така и в рамките на колектива/обществото. Но не посрещайте ретроградния сезон със стрес. Плутон прави тази разходка на заден ход за около пет месеца всяка година, така че въздействието му е по-фино и не толкова открито разрушително, колкото някои други ретрогради.

Този месец Меркурий официално ще навлезе в предретроградния си "сенчест" период, което предвещава ретроградността, която предстои през май. Въпреки това на 29 април Меркурий навлиза в родния си знак Близнаци, което ни носи по-силни комуникационни умения и майсторски способности, когато става въпрос за това да жонглираме няколко неща едновременно. Възползвайте се от тази възможност, за да приключите и да проведете ясни разговори, преди ретроградността през май да нахлуе и да размъти душевните ни води.

Първото затъмнение за годината е тук

Добре дошли в сезона на затъмненията! Април е съпътстван от две мощни новолуния, второто от които е слънчево затъмнение в Телец на 30 април. Затъмненията са известни с това, че носят бързи промени и внезапни обрати на съдбата, така че това лунно затъмнение може да промени изцяло нещата, които ценим и по които искаме да работим. За щастие заземяващата енергия на Телеца може да ни помогне да запазим спокойствие в хаоса. Въпреки че затъмненията не са най-доброто време да проявяваме желанията си, може да се окаже, че Вселената ни дарява с всякакви изненадващи подаръци и внезапни възможности, за които дори не сме мечтали. Настанете се удобно, стягайте коланите и вижте каква магия на затъмнението ще се разгърне за вас.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас и разруха

    0 0 Отговор
    Затъмнение..... ретрогаден.... нямам думи.