Last news in Fakti

30 Март, 2022 12:19 1 700 7

Какво да похапваме преди лягане

  • храна-
  • преди лягане-
  • протеин-
  • вечеря

За здравословен сън, сит стомах и без угризения

Какво да похапваме преди лягане - 1
Снимка: Shutterstock

Несъмнено, на всички ни се е случвало: прибираме се късно, изморени, готови да си легнем и... изненада! Стомахът ни прекъсва с къркорене и издайнически сигнали, че имаме нужда да хапнем.

Сигурно сме имали дълъг и изтощителен ден, пропуснали сме вечерята, но въпреки вредното въздействие на късното ядене, да заспиваме с празен стомах също изобщо не е препоръчително, пише lifestyle.bg.

За щастие, можем да похапваме и вечер, дори и посред нощ, стига да се придържаме към високо протеинови храни. В малки количества те са засищащи и не биха се трупнали като мазнинки на талията. Ето три идеи какво да си приготвим набързо, за да заспим доволни и без угризения, че ще качим килограми.

Йогурт и плодове

Протеиновият обезмаслен и без добавена захар йогурт ще ни засити, а в комбинация с плодове, които съдържат повече вода - пъпеш например, е идеален вариант за здравословно похапване по всяко време. Ако пък не сме уцелили сезона на пъпешите, можем да добавим ябълки, портокали, круши, или дори нар - все богати на калий.

Сирена и крекери

Швейцарският ементал е сред сирената, които звучат толкова изискано, че да ни се прииска да са част от ежедневното ни меню. Повод да се поглезим отново с него, и то без без угризения, е, ако огладнеем късно вечер.

Подходящо е заради ниското си съдържание на калий, а съчетанието с крекери (но без да прекаляваме с тях, разбира се), е класика, която е семпла, лесна и бърза за преди сън.

Пълнозърнеста закуска с прясно мляко

И за финал, една не толкова изискана идея, която в чест на сантименталните спомени от детството ни, няма как да не споменем.

Пълнозърнестите закуски и нискомаслено прясно мляко са не само за малчуганите вкъщи - и ние можем да си припомним вкуса им и със спокойна съвест да ги забъркаме. Малка порция ще ни е достатъчна, за да се заситим преди да заспим.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2loop

    3 0 Отговор
    Йогурт или протеинов шейк казеин
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кики

    3 1 Отговор
    Хур .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Грульо

    2 0 Отговор
    Tва е за лакомници, дето са на диета, и са чели, че трябва да се вечеря в 7, но лягат по малките часове и дотогава пак огладняват. Правилото за ранна вечеря от от едно време, когато хората си лягаха в 10. Сега с тоя нощен живот не знам какво ядене и отслабване ще е успешно, като естествения ритъм на бодърстване и сън е прецакан и организма трупа запаси заради стресовата ситуация.
  • 6 Николай

    2 0 Отговор
    Мляко :D
  • 7 жэфх

    4 1 Отговор
    не сме 2000 година, за да ни пробутвате такива статии. обезмаслени простотии и захар. айде стига