Last news in Fakti

7 Април, 2022 10:16 9 065 10

Необикновената съдба на Ален Делон (ВИДЕО)

  • ален делон-
  • биографична книга-
  • необикновена съдба-
  • детство-
  • затвор

На 10 март излезе автобиографичната книга "Между куче и вълк" на най-големия син на актьора

Необикновената съдба на Ален Делон (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

От шедьоврите на седмото изкуство, които е заснел, до страстните любовни истории, които е изживял с най-красивите актриси на своето време, Ален Делон, Гепардът, е изградил желязна кариера. Една необикновена съдба, изградена върху дълбоки интимни разломи.

Ален Делон не е имал детство като всички останали. Легендата на френското кино израства отчасти в затвора във Френе, където едва 9-годишен преживява отблизо екзекуцията на политик.

Един необикновен живот. Така бихме могли да определим живота на Ален Делон, който бележи историята на седмото изкуство. На 86 години емблематичният актьор продължава да очарова както публиката, така и най-близките си приятели.

На 10 март излезе книгата Entre chien et loup, "Между куче и вълк", автобиографията на сина му Антъни Делон, съобщи NOVA. Най-големият син на актьора описва един много труден баща и разказва за различните форми на насилие, на които е бил подложен като дете. Студени изблици на гняв, които оставят траен отпечатък върху сина на Натали Делон.

Ален Делон също се сблъсква с това насилие в много ранна възраст. Син на Фабиен Делон и Едит Арнолд, той е само на 4 години, когато е настанен в приемно семейство след развода на родителите си. Това е истинска рана за малкото момче, което открива света на затворите заедно с осиновения си баща, надзирател в затвора във Фрес. Именно зад тези стени младият Ален Делон прави първите си открития.

"Израснах в двора на Френе, между стените, играейки с децата на пазачите", казва той за този период от младостта си. Там преживява и едно от най-значимите събития в живота си, без да го разбира.

На 15 октомври 1945 г. Ален Делон е само на 9 години, когато става свидетел отблизо на екзекуцията на затворник, който не прилича на никой друг. Ръководителят на правителството на режима Виши Пиер Лавал е арестуван няколко месеца по-рано при опит да избяга в Испания.

Близкият до маршал Петен човек е признат за виновен за държавна измяна и заговор срещу вътрешната сигурност на държавата от Върховния съд. Осъден на смърт, той прекарва последните си часове в затвора във Фрес, недалеч от Ален Делон.

На 15 октомври 1945 г. в 12:32 ч. момченцето си играе в двора на затвора, когато е изненадано от изстрелите, които убиват Пиер Лавал. Това е важно събитие, което актьорът винаги ще помни.

"Чух залпа, който уби Лавал. От двора на затвора във Фрес са ми останали не толкова образи, колкото звуци. Звукът на смъртта".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ортопед травматолог Васил

    6 7 Отговор
    3 милиарда за рисунки на Ф-16 🤪
  • 2 Един

    19 0 Отговор
    От най- красивите мъже

    Коментиран от #3

  • 3 Чак пък от най красивите

    5 15 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    Просто защото не са дали правото и на други да играят в киното за красивото си е красив, има много по хубави французи по улиците които не стигнали звездна слава
  • 4 Klasika

    2 5 Отговор
    Не завиждайте!.... И аз се имам за красив и без да съм известен!!!!!,жените след 5 мин.с мен ...,разбира се и като си поговорим-жените обичат и чувството за хумор и да умееш да говориш!... И като им изстрелям някои факти за Цицерон, Фройд...или Балзак и Едгар Алан По...,ми казват ,че съм прекрасен и ми искат телефона. Но не го давам,не съм женкар! Но да не признаеш ,че Ален Делон е най-красивитя е висша степен на избиване на комплекси!!! Всеки мъж е красив стига да си знае цената! Да е начетен,с чувство за хумор,да си осъзнава че жените го заглеждат по краката и навсякъде,да носи цветни дрехи и хубава прическа,а не с брада,черни дрехи и гола глава!?! Да ходи плавно,повдигнат като тигър с тесни фланелки и панталони с различен цвят от сивото и черното и той да бъде обект на желание! За съжаление само 3 процента го разбират това! Останалите ходят на плаж с гащи,срам ги е от краката си!?!? Е кой ще ви хареса?
  • 5 мучо

    10 0 Отговор
    явно не всички са живели в периода 60-75 година за да си спомнят какво представляваше ален за световното кино...и не само...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.