Last news in Fakti

20 Април, 2022 20:49 3 599 17

10 причини да избягате още на първата среща

  • първа среща-
  • причини-
  • избягате

Без да поглеждате назад

10 причини да избягате още на първата среща - 1
Снимкa: Shutterstock

Подготвяме се много внимателно за първата среща: правим епилация, оформяме косата си, гримираме се, избираме бельо и дрехи, парфюмираме се с най-секси парфюм. И всичко това, за да впечатлим човека, когото може да се превърне в наша Съдба.

Повярвайте, мъжете го правят по същия начин. И те се готвят много прецизно за срещи. Но понякога всичките им усилия могат да отидат на вятъра от някоя банална дреболия. В какви случаи си струва да избягате от първата среща и то без да поглеждате назад? Нека обърнем внимание на съветите на психолозите.

Причина № 1: Закъснение

Можете да закъснеете за среща, но в много ограничени и разумни граници (да речем, за 10-15 минути, колкото да създадете интрига). Но закъсняването на мъж за среща, особено за първата, е страшно обидно. Да, причините могат да бъдат наистина сериозни и ако сте готови да приемете извиненията и да повярвате в тях, срещата може да си струва продължението. Но ако е закъснял с 30 или дори повече минути и не си е направил труда да обясни защо, това едва ли е добро начало на една връзка.

Причина № 2: Алкохол

Мъжът е дошъл пиян на среща? И то толкова пиян, че дори и да не го познаваш добре, си личи от сто километра. Просто веднага си тръгнете. Измислете някаква причина, независимо каква. И бягайте!

Друг популярен вариант е когато мъжът поръча алкохол и ви налива нон стоп в чашата, а самият той отпива само по няколко глътки. Целта е ясна - да ви напие и да ви вкара в леглото. Бъдете изключително внимателни!

Причина № 3: Неуравновесена психика

Това се случва рядко, но все пак се случва. Ако не можете да разберете поведението на събеседника си и то непрекъснато се променя – или е спокоен, или е прекалено оживен, може би има неуравновесена психика. Разбира се, това може да се дължи на напрежението от първата среща. Но понякога такива признаци са доказателство, че той употребява някакъв вид наркотични или психотропни вещества. Имате ли нужда от такъв човек?

Причина № 4: Говори за други жени

Ако вместо да се интересува от вас, вашия живот и работа, той бърбори през цялото време за своите бивши, това е лош знак. Може би по този начин се опитва да прикрие интереса си към вас, но едва ли ще ви спечели така. Или пък говори за други жени по изключително отрицателен начин. Това е повод да се замислите дали утре няма да обсъжда и вас по същия начин?

Причина № 5: Твърде много докосване

Например, разговаряте на различни теми, забавлявате се. Но ако той навлезе твърде много и твърде рязко в личното ви пространство, това не говори добре за него. Например, ако седи твърде близо, държи ви за ръка и се опитва постоянно да ви докосва, а вие изпитвате дискомфорт от това, този човек е привлечен единствено сексуално от вас. Той може да не прави никакви намеци на глас, но езикът на тялото му е очевиден. Вероятно ще се опита да прекара нощта с вас, а после няма да ви се обади.

Причина № 6: Обсъжда вашите недостатъци

Ако направи това още на първата среща, кажете му „сбогом“ на момента! „Трябва да си избелиш зъбите“, „Защо не използваш крем против бръчки?“, „Би било хубаво да тренираш във фитнеса“ – това е позволено да се чуе само от съпруг, с когото сте прекарали поне 5 години от живота си и дори и тогава не е желателно. Но ако още на първата среща вашият събеседник ви „застреля“ с подобни обидни реплики, просто му кажете „довиждане“.

Причина № 7: Мърляв вид

Не, мъжът не е необходимо да си прави епилация и грим. Но трябва да е взел душ, да е сресал косата си и да се облякъл спретнато. Усетите ли неприятна миризма, забележите ли мръсотия под ноктите му или пък занемарена прическа, нямате нужда от този човек. Всичко това показва предимно неуважение към вас - просто не му пука какво мислите за него, което означава, че няма да му пука и след като се сближите.

Причина № 8: Говори само за работа

Работа и само работа. Ако на първата среща целият разговор се върти около неговата позиция, задължения, трудности, договори, данъци, конкуренти, тогава той е истински работохолик. И колко време ще издържите да сте с него, ако това е постоянен ритъм? Съгласни ли сте да го делите с работата му? Разбира се, има и такъв вариант, че той иска да си придаде значимост, като говори за позицията си. Но дори и това не говори в негова полза.

Причина № 9: Няма достатъчно време

„Съжалявам, имам само половин час“. Тоест, напразно сте се подготвяли за срещата. Стайлинг, труден избор какво да облечете и какъв грим да си сложите! „Трябва да бягам“. Това е още по-лошо. Предупреждава, че е зает и то по най-грубия възможен начин. По правило това означава, че той няма интерес към вас. Щом не може да отдели време от натоварения си график за първа среща, какво ще се случи след това?

Причина № 10: Как ще платим сметката?

„Да си разделим сметката наполовина?“ или „Хайде да поръчаме нещо по-евтино“? Съгласете се, подобни фрази напълно убиват целия чар и харизма в един мъж. Просто на момента спирате да забелязвате колко красиви са очите му са и колко очарователно се усмихва. Не, разбира се, никой не казва, че трябва да се възползвате от него и да му източите портфейла. Но първата среща, на която е по-вероятно да ви е поканил той, мъжът определено трябва да плати сметката.

Автор: Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпо

    16 4 Отговор
    Тъпо
  • 2 Кочо

    13 0 Отговор
    Защо не споделяте? Не ви ли се е налагало да тичате от някой ужаст така, че да ви се запалят подметките! Бе в младостта! Нямаше фесбуци, имаше рубрика ,,запознай се" в списание ,,Младеж" с адрес. Била с добра душа и т.н. Уговорена среща, тя ще носи еди каква си чанта и цвят на дрехата, Кочо с букет! Но, на Кочо сякаш Бог му пошепна да се скрие и наблюдава ..... Зададе се баба Меца! Букета в Янтра, Кочо към Царевец! Е, какво като е била Меца, но като има човек да пати с кльощави чуми...!

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 До Лора Костова

    23 8 Отговор
    Госпожа , вие определено сте една много жалка и нещастна жена . Съветвам жените прочели тази помия въобще да е забравят .не знам от къде да започна . ТЯ можела да закъснее видиш ли за ИНТРИГАТА но той не можел - ДИРЕКТЕН СЕКСИЗЪМ КЪМ МЪЖА и дискриминация . Реват за равноправие но всъщност те да мачкат и да са злодеите а мъжете жертвите. Ще ми закъснееш и с 1 минута мила и си АУТ на момента. Да ти наливал повече пиене на срещата . Алоо това е учтивост и не означава НЕПРЕМЕННО че някой ви е умрял за ДУПКАТА. Не си мислете че вие сте вселената и всеки ви иска в леглото ( това важи за тинейджърите но не и за мъжете над 30 . Просто мъжа може да иска да ви види истинското лице . Разделянето на сметката — оле мале/- ма кво равноправие КВа еманципация? Мъжа е длъжен всичко винаги да плаща- той е банкомат и подвижна касичка. Иначе мъжете и жените са равни и ако мъжа е развратник и ЖЕНАТА трябва са е такъва - разлика няма — ВЕРВАЙТЕ МИ драги ку——ви ! Само когато мъжа трябва да плаща масрафите не сме равни - или просто той е длъжен . Не е хубаво да говорим ме не сме равни ВСЕ ПАК !! Говорил много за работа и бягайте от срещата.. Ее ако каже че е безработен ганьовка ХИЧ НЯМА ДА ИЗБЯГА НАЛИ ??!?! Въобще мъжа по добре да не се явява ба среща, щото квото и да каже ще е крив и виновен . Добре че дойдоха украинките и продължават да идват за да може някаква раждаемост и семейства да има щото ако разчитахме ба ганьовица още 10 г и Бг няма да е има . Ци;-ганката ба 20 г глед

    Коментиран от #8, #9, #12, #16

  • 5 SCH JVLIVS II

    11 6 Отговор
    Статията е много смешна но описва истината и колко прости и наивни могат да бъдат жените.Някой жени чакат и час и постоянно се самосъжаляват че "горкото"момче може да има оправдание или проблем ама не я забравил 😁 имах такава приятелка в България все такива ги намираше и пияни,и закъсняват и миризливи се почесват там дето не трябва постоянно липса на хигиена, един ден и казах в очите че няма уважение към себе си и е наивна и се обиди.След години ми каза че съм права със две деца от различни бащи ,сега е в трети брак и пак същото е намерила непрокопсаник после такива неудачници търсят проблем със магия и ходят по врачки а не виждат грешките си.Много добра статия и съвети но не всеки ги спазва
  • 6 Дада

    13 3 Отговор
    . Ци;-ганката ба 20 г гледа 3 деца а ганьовка не може сама до тоалетна да иде и да си избърше за-дника заради некадърност та камо ли мъж да има и деца да ражда . Нали ги виждам днешните на 20 г — трагедия От всякъде— ние на 10 г имахме повече опит интелект и знания от днешните 20 годишно Пи-кли и ла-йнарки
  • 7 SCH JVLIVS II

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кочо":

    🤣Вярно ли бе и при вашето време е имало емоции значи 😁сега да не е по различно?Скоро имаше скандал при нас в Touche pas à mon poste ! Едно момче споделя за фотошопа и измамните снимки в тик ток запознава се с жена на 42 а на снимките има вид на 20 годишна на срещата изпада в шок и я съди за измама ....така че и сайтовете не са в помощ. Има и много дебеланки се крият под чужди снимки на слаби жени и такива истории съм чувала да живеят наивните .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 SCH JVLIVS II

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "До Лора Костова":

    Абе ти си умреш стар ерген ако не си умен и красив да намериш някоя богата и грозна жена та да те вземе да си балансира грозотата тоест да те купи😁Мъж без пари що за мъж е ?Вече спада към друга дума която не се нарича мъж или без къща и без пари какво семейство ще гледаш,жената ли ще те издържа и ще ти плаща сметките в кръчмата ?🤣🥴Уби ме честно

    Коментиран от #10, #11, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Деси

    8 1 Отговор
    Много лошо впечатление прави ако постоянно се опипва за дюкяна, а накрая се окаже че никак не е надарен

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пен дехо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Деси":

    Е, дърпа го барем порасне 😀