Last news in Fakti

27 Април, 2022 16:28 7 606 19

Мъжките комплименти, които са обидни за жените

  • обида-
  • обидно-
  • мъже-
  • жени-
  • комплименти

В старанието си да направят добро впечатление и хубав комплимент на жената срещу тях, мъжете допускат някои странни грешки

Мъжките комплименти, които са обидни за жените - 1
Снимка: Shutterstock

Понякога в бързината, без да се замисля много, един мъж може да ни каже нещо, което на пръв поглед звучи приятно, но като се замислим, съвсем не е така. Когато правят комплименти, мъжете често правят неволни грешки, пише Флагман.

Макар и да ги водят най-добрите им намерения, понякога се случва с една на вид мила фраза, мъжете неволно да "родят" голяма глупост. Така че, мили господа, за да не обидите по невнимание дамата насреща си, помислете добре, преди да изръсите някой израз от списъка по-долу.

"Изглеждаш страхотно, не можах да те позная!"
Излиза, че преди не сме изглеждали толкова добре, колкото сега. А дума сочеща, че дамата е „неразпознаваема“ определено може да ни обиди като дами, тъй като подсказва, че настоящата ни визия е коренно различна и далеч по-впечатляваща от предишната.

"Гърдите ти са пораснали толкова много!"
Доста често гърдите растат, когато и теглото на една жена се качва. А също и по време на бременност или сериозно заболяване. Така че, мили мъже, внимавайте особено с този комплимент.

“Днес си много красива!”
Нали не искате дамата насреща ви да се засегне от думите ви и да си помисли, че в други дни не е била особено красива във вашите очи, а само днес. Може да загладите неловкия комплимент, като добавите нещо от типа на „както всеки път, когато те видя“ или „но ти си красива винаги“.

"Изглеждаш по-добре, когато се усмихваш!"
Знаете ли, че никой нормален човек не може да се разхожда с гримаса на усмивка 24 часа в денонощието? И ако се съди по думите ви, в най-добрия случай през 90% от времето си една жена изглежда не особено привлекателна.

"Изглеждаш страхотно за възрастта си!"
Този комплимент предполага, че човекът като цяло не е много привлекателен, но се откроява в сравнение с връстниците си. Освен това хората често се чувстват неудобно от всяко уточнение, свързано с възрастта им. Същата ситуация с комплимента "Този цвят на косата те кара да изглеждаш толкова млада."

"Леле, колко си отслабнала!"
Въпросите за теглото винаги са много сложни и деликатни, защото причиняват чувство на дискомфорт у повечето хора. Уточнявайки, че една жена е отслабнала толкова много, е все едно мъжът да каже, че преди е била твърде дебела.

"Това е най-добрата идея, която някога си имала!"
Сигурни ли сте, че искате да намекнете на жена, че всичко, което преди това ѝ е хрумвало, е било абсолютна глупост и нелепица? Не поемайте този риск.

"Гримът ти изглежда зашеметяващо!"
Вашият комплимент означава ли, че дамата не изглежда много привлекателна без грим? Има голям риск тя да си помисли това и да ви се обиди.

"Тази рокля те прави слаба!"
Оказва се, че в други дрехи дамата изглежда дебела и всичко, което е слагала досега преди, е подчертавало пълната ѝ фигура.

"Ти си красива отвътре. Много си мила и талантлива!"
Амбивалентен комплимент, който намеква на дамата, че сякаш ви е привлякла само с качествата си. Мили господа, запомнете, жените обичат да им казват колко са красиви.

"Ти не си като всички останали момичета!"
Разбира се, звучи много хубаво. Но в този случай мъжът смята всички други момичета за недостойни и дори ако сега ситуацията е във ваша полза, мнението му може бързо да се промени. Една жена винаги би си помислила така. Така че, мили мъже, по-внимателно с този комплимент.

"Харесвам жените с красиво тяло като твоето"
Комплимент от този сорт би обидил една дама, тъй като той означава, че мъжът насреща ѝ вижда красота не само в нея, но и в други жени. И второ, утре нейното тяло може и да се променил, което в нейната глава най-вероятно ще означава, че същият този мъж повече няма да я харесва.

"Новата прическа те прави по-млада!"
От един неловък комплимент става ясно, че предишната прическа я е състарявала. По-добре е да направите комплимента без подобни пояснения.

"Ти си страхотен шофьор за жена!"
Такъв комплимент може да се тълкува като алюзия за негативен стереотип или груба форма на сексизъм. Ако искате да го направите, спестете последната дума.

"Защо нямаш никого, щом си толкова красива?"
Самотните хора със сигурност не искат да им се напомня за тяхната самота. Освен това с този комплимент вие някак си предполагате, че нещо вътрешно не е наред с дамата срещу вас.

"Имаш толкова много деца, страхотни сте!"
Този комплимент показва, че той смята, че изборът на жената да има няколко деца е неочакван или че те са твърде много. Неуместно е да се изразява мнение за житейския избор на друг човек.

"Готвиш толкова вкусно, колкото майка ми!"
Всяка жена иска да бъде красива и страстна, а не да напомня на мъжа за майка му, дори в кухнята.

"За момиче си много умна!"
Това е не само обида, но и проява на дискриминация и нарушение на равенството между половете. Можете да направите същия този комплимент без акцент върху пола.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваксиниран3002

    42 1 Отговор
    Няма угодия, ако не забележиш нещо, не си и обръщал внимание, ако забележиш, пак си виновен :)

    Коментиран от #6

  • 2 Анонимен

    38 2 Отговор
    Излиза че никога не трябва да казваме истината , а винаги да лъжем:)
  • 3 Любезен

    22 1 Отговор
    Отслабнала ли си, или така ми изглеждаш щото не съм плющял бая време?
  • 4 такаетоama

    13 1 Отговор
    така е като статията е написана от дама - но дали всичко е точно така и не би ли се замислила дали не иска да си размени мястото с мъжа или си фантазира а може и да и се иска да блесне или отметне просто някаква статия - е предполагам че и често гледа ергенът ха ха
  • 5 Ужас

    18 2 Отговор
    С други думи, не им казвайте истината в никакъв случай! Само звезди им сваляйте! Говорете приказки от 1001 нощ...
  • 6 Пешо

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ваксиниран3002":

    Прав си на 100%.
    Пълни простотии.... вече се чудят с какво да нагнетат чувство за вина у мъжете.
    и постоянно искат нещо... все да искат ... свобода, равенство, получават всичко и какво още.. чудят се вече.. и пак мъжете виновни :D

    както биха казали старите от преди 2 поколения.... дамски капризи. по-силни са и от капризите на времето :)



    Бъдете себе си и не се срамувайте! ;)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Aлфа Bълкът

    8 2 Отговор
    На един джендър ако му кажеш тия неща знаеш ли как ще се зарадва? Жените да му мислят за джендарите, защото ще им вземат функциите!
  • 9 Айде осъзнате се

    11 5 Отговор
    Жени, твърде много искате от мъжете, а това което предлагате е символично. Платеният секс излиза по-евтино, не перете вие, пере пералнята, не готвите вие - готви мултикукъра, не чистите вие, чисти прахосмукачката- робот. Не сушите вие, суши сушилнята. А на всичкото отгоре и още пари за колата, за дрехи, за дамски работи. Остана ви само едно - раждането на деца, но и това превърнахте в търговия. Кредит. Средната продължителност на живота на мъжа в България е цели 10 години по-малко от тази на жената. Като се замислите накрая сте сами, ама искате, искате, искате, а какво искате - не знаете, само да е тук и сега.

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 10 ха ха ха ха ха

    7 2 Отговор
    Това за готвенето е голям комплимент, но е вярно, че малко жени ще го разберат. 😄
  • 11 дали дочетох статията

    8 2 Отговор
    Прочетох първите няколко и ми стана ясно.
    ЖЕНСКА ПСИХОЛОГИЯ.

    Коментиран от #12

  • 12 правилно

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "дали дочетох статията":

    Има и мъжка психология!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 тиририрам

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Айде осъзнате се":

    Знаеш, че не можеш да ни заместиш, колкото и да се напъваш. Единственото, по което можете да се сравнявате с жените е женската злоба, но тя е проява на слабост.😄😄😄
  • 16 Гневен

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Айде осъзнате се":

    Твойто се казва 10+ в спортната стрелба.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Злобни

    3 4 Отговор
    мъжки коментари на комплексари. Ставайте гейове и мирясайте.
  • 19 Мачомен

    4 1 Отговор
    Всичките тези комплименти си действат доста добре сред жените. Тука става дума за еманципация или феминизъм.
    Скъпа авторке.... даваш ли си сметка, че ако не ползваме тези комплименти просто няма какво да ви кажем. Ако искате да се правите на недостъпни или интелигентни бъдете сигурни, че ще останете разочаровани. Не си мислете, че като сте отгоре вие определяте правилата. И както се казва...злобата жена е самотна