4 Май, 2022 10:36 2 927 12

Лоши новини за уфолозите

  • уфолози-
  • извънземни

Първият контакт с извънземни може да се случи след 400 000 години

Лоши новини за уфолозите - 1
Снимкa: Shutterstock

Въпросът дали има извънземни и кога ще се срещнем с тях е централен за много учени. Той е дълбоко навлязъл в поп културата, но истината е, че за сега нямаме никакви конкретни данни дали изобщо има други разумни същества във Вселената.

Огромните ѝ мащаби карат учените да са почти убедени, че извънземни има. Но комуникацията с тях може да е доста трудна.

Ново изследване на астрономи от Пекинския педагогически университет разкрива, че първият контакт може да се случи след 400 000 години, пише ScienceAlert, цитирани от dir.bg.

За сравнение, човешката цивилизация е приблизително на 12 000 години, като началото ѝ е свързано с появата на земеделието. Видът ни обаче е по-стар. Най-старите останки на хомо сапиенс в Европа са датирани на възраст от 47 000 години. В Африка има останки, датирани на 160 000 години.

Изследванията на китайските учени се базират на предишна хипотеза, че в Млечния път може да има 36 различни извънземни цивилизации. Според авторите това е консервативна бройка. Те твърдят, че може да има още много други цивилизации, които обаче да не минат през "Големия филтър". Те биха изчезнали поради война, климатични промени или независещи от тях обстоятелства.

Пресмятайки разстоянията в Млечния път и изчислявайки разумно бързи методи за пътуване, учените от Китай стигат до заключението, че ако човечеството оцелее, то след 400 000 години най-вероятно ще е срещнало друг разумен вид.

Много е вероятно обаче човечеството да не мине през "Големия филтър" - рискът от ядрена война, световен глад, пандемии и климатични промени заплашва цивилизацията ни с колапс. Възможно е и непредвидено събитие свързано с избухването на свръхнова, промени в Слънцето, сблъсък с астероид или зараждането на враждебен изкуствен интелект да край на човечеството и видът ни да не доживее до срещата с извънземна раса.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъм

    8 4 Отговор
    Демек няма оптимизъм за зеленото укро човече и извънземните няма да го спасят!
  • 2 Много лоша новина

    15 0 Отговор
    След като извънземните официално заявиха, че извънземни няма и няма смисъл да ги търсят, не знам какво ще правят горките уфолози.
  • 3 Флин

    8 1 Отговор
    Уфолозите да товарят дарвинистите и да "отплуват" по КАНАЛНИЯ ред заедно към Марс
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Факт

    7 1 Отговор
    Тогава няма да има човеци!
  • 6 Грульо

    10 0 Отговор
    А може би в бъдеще, когато човешкият добитък се е самозатрил, мисирките ще господстват над планетата и ще осъществят контакт с извънземните си колеги?
  • 7 Бъдеще

    8 0 Отговор
    Точно за откриването на цялата магистрала Хемус...
  • 8 Шах

    3 0 Отговор
    Запомни! След 200 години човекът ще установи контакт с братя по разум от други светове .Не няма да е по рано .Още Сирия не е паднала! --- Ванга 1980 г Отпечатано е в книга от 1989 г
  • 9 Механик

    3 0 Отговор
    Бе аз не знам дали и кога ще срещем извънземно, ама че ни правите на извънземни, това е безспорно.
    виц:
    Професор казва на студентите, че след 150 милиарда години, нашето Слънце ще стане червено джудже и ще погълне Земята и цялата Слънчева система.
    Изплашен студент възкликва:
    -Боже, първоначално чух 15 милиарда и се изплаших до смърт.
  • 10 Чоки

    3 0 Отговор
    На нашата планета има присъствие много преди Човешкия вид, тея тръгнали да пресмятат. Доказателствата за това са навсякъде под формата на рисунки и статуетки на древните хора на това какво са видяли. А що се отнася за тези 400000 години, Човекът пак ще си остане примитивен по природа.
  • 11 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Контакт с извънземните ще има когато те решат. Напъна на учените да правят подобни "изчисления" е доказателство за нивото на познанието и ограниченото им мислене. Чуденето има или няма извънземни просто е смешно!
  • 12 Коко

    3 0 Отговор
    Контакти с извънземни вече има. Много сте изостанали. А горната статия е типична лъжа, изгодна за онези човешки същества, които смятат, че управляват земята. Но не. Извънземните контактуват вече само с обикновени хора и дават доста информация. Ще ви светна по въпроса. Може да видите тази руска контактьорка, която първо изрича фразата на галактически език, а после на руски. Търсете в ю туб:
    Ченнелинг 2020 | Ирина Чикунова "Вода, ежедневное применение
    Има и български контактьори. А и много българи знаят, че контактьорството в днешно време е факт.