Last news in Fakti

5 Май, 2022 14:15 3 212 5

Диетолози разкритикуваха Ким Кардашиян: Невъзможно е да е отслабнала с 8 кг за 3 седмици!

  • диетолози-
  • ким кардашиян-
  • met gala-
  • диета-
  • критика-
  • нездравословно-
  • опасно

Специалистите са на мнение, че здравословно отслабване е загубата на 500 гр до 1 кг тегло на седмица

Диетолози разкритикуваха Ким Кардашиян: Невъзможно е да е отслабнала с 8 кг за 3 седмици!  - 1
Снимка: БГНЕС

Ким Кардашиян сподели с медиите, че е отслабнала с 8 кг само за 3 седмици, за да влезе в роклята на легендарната Мерилин Монро и да се появи в бляскавата одежда на модното събитие Мет Гала. Риалити звездата облече “голата” рокля на Монро, която тя носи през далечната 1962 г., за да изпее “Честит рожден ден” на президента Джон Кенеди.

Кардашиян сподели пред Vogue, че е изключила от менюто си захарта и въглехидратите, за да успее да влезе в роклята, но диетолозите са на мнение, че това от една страна не е здравословно, а от друга не е необходимо. С изключването на въглехидратите човек би могъл да изхвърли от тялото си натрупаната вода, но не и да свали мазнините, пише woman.bg.

“Не бях гладна, но бях изключително стриктна. Ядях само най-изчистените зеленчуци и протеини” - сподели Ким.

View this post on Instagram

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Специалистите обаче смятат, че подобен тип диети биха могли да бъдат опасни за хора с хранителни разстройства или такива със съпътстващи заболявания и заклеймиха риалити звездата, че пропагандира такъв вид техники за отслабване.

Към изключването на въглехидратите и захарта, Кардашиян сподели, че е тичала на пътека и е носила сауна костюм два пъти на ден, за да може да се поти и да изхвърли повече течности от организма си. Диетолозите обаче смятат, че е напълно невъзможно да премахнеш 8 кг. мазнини от тялото си, особено чрез техниките, които Ким е използвала.

Когато човек изключи въглехидратите и захарта от менюто си, тялото започва да отделя вода и гликоген от черния дроб и мускулите, а тези запаси се попълват моментално, в момента, в който човек започне да се храни по стария начин. За всеки грам въглехидрат, който изядем, тялото ни поддържа 3-4 грама вода (това не се случва при протеините и мазнините), което означава, че когато са на диета без въглехидрати, хората губят основно вода, а не мазнини.

Специалистите смятат, че не е необходимо да се отказвате от въглехидратите и захарите дългосрочно, тъй като те са гориво за тялото и мозъка. Въглехидратите осигуряват енергия, фибри и различни ценни хранителни вещества, за да поддържат тялото ни здраво и силно. Ако смятате, че имате нужда да отслабнете, пълното изключване на въглехидратите не е препоръчително, тъй като е възможно тялото да започне да разгражда мускулна маса, за да си достави необходимата му енергия. Въздържането от храни, които обичаме, пък би могло да доведе до порочния кръг, в който не ги хапваме дълго, а след това им се нахвърляме настървено.

Нещо, което самата Ким признава, че ѝ се е случило, поствайки стори след Мет Гала, в което споделя, че най-после може да си позволи пица и донъти, които са ѝ били забранени дълго време.

Диетолозите са на мнение, че здравословно отслабване е загубата на 500 гр до 1 кг тегло на седмица. Колкото повече излишно тегло имате, толкова по-лесно ще го свалите. Затова ако нямате много излишни килца, е вероятно за вас здравословното отслабване да бъде около килограм на месец. Специалистите смятат, че за отлабване е достатъчно да хапвате в умерен калориен дефицит от около 500 калории на ден.

Разбира се, загубата на мазнини се влияе от множество различни фактори, като хормоните например и е възможно за вас тези граници да не са изпълними. Истината обаче е, че всички ние бихме могли да следваме едно простичко правило: Колкото по-плавно отслабваме, толкова по-дълго ще можем да задържим теглото си след това.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дилдо

    8 2 Отговор
    Фотошоп е, кво се чудите
  • 2 Как

    10 2 Отговор
    Липосукция и фотошоп!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 един

    2 0 Отговор
    От всеки ц-ъ-р-в-у-л трандафор не става