Last news in Fakti

5 Май, 2022 14:49 1 044 3

Принц Андрю може да бъде лишен от титлата си херцог на Йорк

  • принц андрю-
  • херцог на йорк-
  • титла-
  • отнемане-
  • елизабет ii-
  • изнасилване

Скандално известният син на Елизабет II вече е лишен от наградата Freedom of the City of York

Принц Андрю може да бъде лишен от титлата си херцог на Йорк - 1
Снимка: БГНЕС

Принц Андрю отново е в беда. Синът на Елизабет II може да бъде лишен от титлата херцог на Йорк заради скандала, свързан с твърдения за изнасилване на непълнолетната Вирджиния Джуфре, съобщава Daily Mail, цитиран от tialoto.bg.

Според изданието, след единодушно гласуване на градския съвет, принц Андрю загубил наградата за свобода на град Йорк, която му беше присъдена през 1987 г. Освен това Андрю беше наречен „пълен позор“ по време на извънредно заседание на съветниците.

„Тъй като кралицата го лиши от военните му звания и кралското покровителство, ние смятаме за правилно да скъсаме всички връзки между принц Андрю и нашия велик град. Почетната свобода на Йорк е най-високата чест, която като град можем да отдадем на онези, които представляват най-доброто в Йорк“, каза Дарил Смолли, изпълнителен член на Съвета за култура и свободно време. Официално обаче само парламентът може да лиши дадено лице от херцогската титла.

Съветът също така отбеляза възраженията на обществеността, която призовава да бъде забранено на принца да се състезава в града. Друг представител на свой ред каза, че в бъдеще трябва да се казва „Андрю Уиндзор“.

Миналата година американката Вирджиния Робъртс-Джуфре заяви, че принц Андрю многократно я е изнасилвал като непълнолетна. Според Вирджиния това се случило в дома на неговия приятел, влиятелния американски милионер Джефри Епщайн, който беше обвинен в продажба на хора в сексуално робство и подкупване на потенциални свидетели.

Андрю така и не се изправи пред съда, но плати огромна сума за това, за която се говори, че му е помогнала майка му – кралицата. Също така дълго бе коментирано пристигането на кралица Елизабет Втора с принц Андрю на възпоменателната служба в чест на принц Филип. Фотограф дори твърди, че му било наредено да не ги снима заедно в един кадър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смях

    0 3 Отговор
    Този трябва да влезе в затвора за педофилия, вместо това му отнемат някаква си титла. Крале, кралици, херцози, барони и баронеси...в кой век живеят тези?!
  • 2 Иван

    2 0 Отговор
    Какви са тези момичета, които работят като проститутки, а после се жалват, че са ги изнасили?! Чудна работа. Пито - платено. Явно някой дърпа конците зад кадър и иска да събори английската монархия. Натам отиват нещата. Всичко започна с принцеса Даяна, сега продължава с Андрю и с горкия рижав Хари, който дори не носи кралска кръв, защото е плод на изневярата на Даяна с Джеймс Хюит. Може да видите в Интернет снимки, в които сравняват физиономите на двамата. Заформили са компромати срещу короната и явно няма да я има до 50 години. Жалко! Иначе си е шоу.
  • 3 Принце

    0 0 Отговор
    Карай по същия начин. Крал и без друго няма да станеш.