Last news in Fakti

9 Май, 2022 12:19 2 349 6

Ето какво да направите, ако сте преяли

  • преяждане-
  • храносмилателна система-
  • разходка-
  • почивка-
  • ябълков оцет

Голямо количество храна, консумирана само за няколко часа, се отразява неблагоприятно на храносмилателната система

Ето какво да направите, ако сте преяли - 1
Снимка: Shutterstock

Какво да правим при преяждане? Това е въпрос, с който всеки се е сблъсквал поне веднъж в живота си. Голямо количество храна, консумирана само за няколко часа, се отразява неблагоприятно на храносмилателната система, пише Флагман. Това е голямо натоварване за стомаха и стрес за организма. Разбира се, най-добрият начин да се отървете от проблемите, свързани с преяждането, е да не го правите. Тоест, най-добре е да не преяждате и тогава няма да се появят тези проблеми.

Почивка

Най-добре е да започнете с почивка. За да направите това, можете да легнете за известно време и да се опитате да се отпуснете.

Разходка

След кратка почивка можете да излезете навън и да се разходите. Основното нещо е да не бързате. Ходенето не трябва да бъде твърде бързо.

Топли предмети

Топлите предмети ще имат положителен ефект върху пълен стомах. Можете да прикрепите грейка или някакъв съд, пълен с топла вода към стомаха.

Дъвка

Факт е, че когато е в устата на човек има дъвкателни движения, количеството сок, отделяно от стомаха, се увеличава. И колкото повече сок, толкова по-интензивен ще бъде процесът на храносмилане.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет също може да ускори работата на стомаха. Една супена лъжица ябълков оцет и същото количество мед се добавят към 0,2 л вода. Когато и двете вещества се разтворят във вода, лечебният състав ще бъде готов. Можете да започнете да го пиете, но е важно да не бързате. Най-добре е да пиете кратки глътки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Повръщате,

    12 1 Отговор
    и после пак сядате на масата, за едене и пиьене.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 5 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за инфото
  • 3 Добър

    10 0 Отговор
    Като повърне човек, най му олеква.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Айди ся...

    3 3 Отговор
    Лежете, пък повървете, пък се стоплете, пък оцет пийнете... звучи изсмукано от пръстите и нищо общо с истината. Лъжица с домашен мед върши чудеса.
  • 6 Къв оцет, бе

    7 0 Отговор
    След обилна вечеря... скъп и качествен коняк помага за храносмилането. Навремето аристокрация след вечеря се оттегля за чашка коняк, пура и бистрене на политика.....