11 Май, 2022 12:30 15 981 0

Зодиите, които ще пострадат най-тежко от ретроградния Меркурий

  • меркурий-
  • ретрограден меркурий-
  • планета-
  • зодии-
  • хороскоп-
  • астрология

Ретроградният Меркурий в Близнаци ще се отрази особено тежко на някои зодиакални знаци

Зодиите, които ще пострадат най-тежко от ретроградния Меркурий - 1
Снимка: Shutterstock

Отново дойде този нежелан период - Меркурий e ретрограден в продължение на почти месец. Планетата причинява междугалактически хаос от 10 май до 3 юни, а това е второто от четирите му обратни движения през 2022 г. Както обикновено, може да предвидите недоразумения, технически грешки и закъснения при пътуване, пише Edna.bg.

Тази пролет Меркурий се намира в Близнаци през първата половина на ретроградното си движение. Втората половина на този неприятен транзит обаче ще бъде прекарана в Телец, което може да помогне за малко повече упоритост в любовта и кариерата ви. Въпреки че това явление е способно да засегне всички знаци, четири зодии ще почувстват в най-голяма степен тежестта на ретроградния Меркурий, разказват от Bustle.

Той е управителната планета на дълбокомислещите Близнаци и свръхорганизираната Дева. Меркурий е свързан с теми като мисловни процеси, комуникация, пътуване и технологии, а когато движението му е директно, небесното тяло е отговорно за безпроблемното протичане на тези неща от ежедневието. По време на периодичното си ретроградно движение планетата причинява смущения в процеса на планиране, неизправности в комуникацията и объркване на всяка крачка.

Смята се, че престоят на Меркурий в Близнаци предизвиква допълнителни проблеми в областите на комуникация, а също неясноти и гафове в социалните мрежи. Когато Меркурий се впусне в Телец, можете да очаквате ненаситен порив за романтика. Тези, които са най-засегнати от ретроградния Меркурий, могат да изпитат класическото „завръщане на бившите“, но също така могат да бъдат засегнати от досадни незавършени сметки, драма на работното място или разногласия с партньорите.

Вижте тук дали сте сред зодиакалните знаци, които ще бъдат най-засегнати от ретроградния Меркурий през пролетта на 2022 г., и използвайте съветите, за да преодолеете космическите катаклизми.

Телец

Нещата при представителите на този знак се нагорещяват - те трябва да внимават къде харчат както парите, така и енергията си, тъй като ретроградното движение на Меркурий навлиза в техния първи дом и втория дом, отговарящ за финанси и ценности. Добре е Телците да внимават с навиците си за харчене на пари и да проверяват отново всички движения на средства в банковите си сметки. „Ще има голям потенциал за финансови злополуки между 10 и 22 май. Всяко финансово сътресение, което се случва, ще бъде пряко отражение на проблемите на Телеца със самооценката“, казва астрологът Райън Маркуард пред Bustle. Всички големи покупки могат да изчакат, докато Меркурий отново се движи директно.

През втората половина ретроградният Меркурий оказва влияние върху чувството за идентичност на зодия Телец, причинявайки сериозно изкривяване на представата за себе си. „След като Меркурий навлиза в Телец, той измества фокуса към вътрешния свят, където може да забележат липса на нагласа, а това да се почувства като дълбока дупка, от която да се измъкнат“, добавя Маркуард. Когато негативното завладее Телците, представителите на зодията е добре да опитат със заземяване, като поддържат позитивни утвърждения на места, където могат да ги забележат.

Близнаци

За този знак е възможно да премине през екзистенциална криза. Ретроградният Меркурий прекарва време в първия дом на Близнаци през първата половина на обратното движение на планетата, което може да накара представителите на тази зодия да поставят под съмнение целта си дори повече от нормалното. „Този ​​ретрограден Меркурий ще държи Близнаците в много интроспективно пространство, което е неудобна територия за тях“, казва Маркуард. „Вероятно Близнаците ще започнат да се чувстват в капана на мислите си.“ Съхранете ума си, като посетите природата и се заземите.

Нещо повече, този транзит прекарва време в дванадесетия дом на подсъзнанието, което прави Близнаците допълнително уязвими към измами и илюзии. „Когато Меркурий се премести в Телец, ще има нужда Близнаците да се откажат временно от социалния си живот и да се съсредоточат върху излекуването на несигурността“, казва Маркуард. Избягвайте да прекалявате с времето, прекарано онлайн и в социалните медии.

Дева

Вероятно е добра идея представителите на тази зодия да стоят далеч от социалните медии по време на ретрограден Меркурий. Причината е, че досадният транзит се сблъсква с техния дом, свързан с обществения имидж, и всяка погрешна стъпка може да доведе до хаос в социалния им живот. „Ретроградният Меркурий в Близнаци може да открие, че Девата произволно разкрива публично някакъв вид комуникация - в социалните медии или чрез съобщение на работното място, но с обратен ефект“, твърди Маркуард. „Вероятността от неправилна комуникация, която да доведе до публично неудобство, е голяма.“ Бъдете много усърдни, като проверявате два пъти правописа си преди да публикувате нещо или да изпратите служебни имейли.

Нищо чудно да пожелаете да се отдадете на интелектуалната си страна. Ретроградният Меркурий прониква във вашия дом на философията, карайки ви да поставите под съмнение всичко, което някога сте знаели, а тази загуба на контрол може да бъде плашеща. „Когато Меркурий се премества в Телец, Девата ще почувства нужда да избяга от рутината, но пътуванията на дълги разстояния или всичко, което е твърде извън обичайния им график, трябва да се избягва, ако това е възможно“, съветва Маркуард.

Риби

Ретроградният Меркурий при Рибите навлиза в четвъртия дом, отговарящ за дома и семейството, така че през следващите няколко седмици вкъщи може да се развихри драма. „Странно развитие може да се случи със семейството или в настояща житейска ситуация, като ще изисква незабавно внимание. Не е подходящ момент за Рибите да се местят, защото вероятно ще съжаляват за нещо в новото жилище“, казва Маркуард.

Ретроградният Меркурий прави поява и дома за комуникация на Рибите, причинявайки изключително объркване, когато става въпрос за изразяване на идеи или обработка на информация. Ако не препъвате в думите си, то в този период може да приемете някои неща твърде лично. „Когато ретроградният Меркурий е в Телец, ситуацията е като да опитвате да сглобите нови мебели, игнорирайки указанията. Вероятно ще объркате, ще съжалявате, че не сте изпълнили съответните стъпки и ще бъдете принудени да започнете отначало“, казва Маркуард. Затова не правете предположения, следвайте указанията и задавайте въпроси, когато сте объркани.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА