Last news in Fakti

12 Май, 2022 16:15 830 6

Илон Мъск ще позволи на Доналд Тръмп да се върне в Twitter

  • доналд тръмп-
  • илон мъск-
  • twitter-
  • забрана

Според основателя на Tesla решението перманентно да бъде забранено на бившия президент да ползва социалната мрежа е "морално грешно и доста глупаво"

Илон Мъск ще позволи на Доналд Тръмп да се върне в Twitter - 1
Снимка: БГНЕС

Най-голямата новина в технологичната индустрия в последните седмици е намерението на Илон Мъск да купи социалната мрежа Twitter за 44 милиарда долара. Сделката все още не е приключила и, според самия Мъск, за това ще трябват още два-три месеца.

Според интервюто, което 50-годишният основател на Tesla и SpaceX даде пред Financial Times, той ще позволи на Тръмп да ползва профила си в социалната мрежа. Според него решението перманентно да бъде забранено на бившия президент да ползва Twitter е "морално грешно и доста глупаво", пише tialoto.bg.

"Бих премахнал тази перманентна забрана, но все още не притежавам Twitter, така че това няма да се случи непременно", цитират Мъск ВВС. Според милиардерът забраната не е попречила на Доналд Тръмп да прокарва посланията си, напротив.

От ВВС припомнят ѝ, че самият Тръмп заяви пред Fox News, че дори и да му позволят, той няма да се върне в Twitter, а ще ползва собствената си социална мрежа Truth Social. Мъск пък се похвали, че е разговарял с Джак Дорси - основателят на Twitter, и двамата са на едно мнение за перманентните забрани.

"Те трябва да се случват изключително рядко и да са запазени за ботове или фалшиви профили." За нелегални или подбуждащи насилие, и омраза публикации ще има временна забрана и изтриване на съответните постове, коментира Мъск пред Financial Times.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    1 8 Отговор
    Тръмп - да, Путин - едва ли.
  • 2 бай тръмпи съм

    10 0 Отговор
    ?б?л съм та в найлона измамен правя си моя свободна платформа

    Коментиран от #3

  • 3 АнтиГост

    0 9 Отговор

    До коментар #2 от "бай тръмпи съм":

    Неговата платформа не е популярна и няма да му спечели избори.

    Коментиран от #5

  • 4 Шумен

    3 5 Отговор
    Евала на Мъск , оня памперс Байдън сигурно гас пикае
  • 5 бай тръмпи съм

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "АнтиГост":

    за мен "попуялрни" джендърляци и без друго не гласуват стопляш ли потребителю на популярност?
  • 6 Комон Сенс

    3 0 Отговор
    По принцип затварянето на туитъра на Дони беше сериозна грешка.
    Интересно как му се е отразоило 2 годишното мълчание.
    Скоро ще се разбере