Last news in Fakti

14 Май, 2022 18:19 7 534 6

Почина любим холивудски актьор

  • фред уорд-
  • почина-
  • холивудски актьор

Той беше на 79 години

Американският актьор Фред Уорд почина на 79-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес. Не се съобщават нито причините за кончината му, нито мястото, по искане на семейството. Рон Хофман, представител на актьора, каза, че смъртта е настъпила на 8 май.

Фред Уорд печели наградата "Златен глобус" за участието си във филма "Преки пътища" (1993) на режисьора Робърт Олтман. Актьорът се превъплъщава в образа на американския астронавт Вържидил Грисъм в продукцията "Истински неща", която е номинирана за награда "Оскар" за най-добър филм през 1984 г.

Едно от първите му участия е във филма на Клинт Истууд от 1979 г. "Бягство от Алкатраз".

Сред многобройните роли, които Фред Уорд изпълнява по време на кариерата си, е и тази на американския президент Роналд Рейгън. Той влиза в неговия образ в шпионския трилър за Студената война "Аферата Феъруел" от 2009 г. на френския режисьор Кристиан Карион. Уорд изпълнява поддържаща роля в "Два патлака" ("2 Guns") с Дензъл Уошингтън и Марк Уолбърг.

Снимал се е и в няколко телевизионни сериала, сред които "Спешно отделение", "Анатомията на Грей". Наскоро Фред Уорд се появи във втория сезон на поредицата на HBO "Истински детектив".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 2 Отговор
    БОГ да го прости МИР на ДУШАТА му
  • 2 Фактииии

    15 4 Отговор
    Човека почина преди седмица
    Много сте бързи с информацията
    Лека му пръст

    Коментиран от #4

  • 3 Bai...

    9 3 Отговор
    Е ми, това е положението! Да почива в мир!
  • 4 КОЙ

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Фактииии":

    "Не се съобщават нито причините за кончината му, нито мястото, по искане на семейството. Рон Хофман, представител на актьора, каза, че смъртта е настъпила на 8 май".....Кое не разбра,хората са си го написали ясно.
  • 5 Добър

    3 0 Отговор
    актьор беше.
  • 6 дидо

    1 2 Отговор
    ваксал се е завалията