Last news in Fakti

16 Май, 2022 11:31 7 164 20

Най-добрата водка в света се произвежда не в Русия, а във Великобритания

  • водка-
  • русия-
  • великобритания

Това твърдят производители на алкохолни напитки от Обединеното кралство

Най-добрата водка в света се произвежда не в Русия, а във Великобритания - 1
Снимкa: Shutterstock

Великобритания беше най-големият в света вносител на руска водка, но след санкциите срещу Москва трябваше да се откаже от тази напитка. Лондон обяви, че започва производство на собствена водка и изрази увереност, че ще бъде достойна конкуренция на руската напитка.

През 2020 г. Великобритания беше водещият в света вносител на руска водка, но конфликтът в Украйна принуди потребителите да си променят навиците, пише БГНЕС.

Водката с марки „Руски стандарт“, Белуга“ и „Мамут“ станаха изключително популярни през 80-те години на миналия век. Рекламодателите провеждаха привлекателни маркетингови кампании, в които определяха водката като напитка за любителите на разкоша и космополитите.

Но тези дни вече са към края си. В знак на недоволство срещу действията на Владимир Путин в Украйна собственици на барове и фирми за търговия на едро се отказаха от руската водка. Това, обаче, съвсем не означава, че напитката не продължава да се радва на засилен интерес.

„Смятам, че водката ще се върне“, каза директорът по снабдяването от компания The Whisky Exchange Даун Дейвис. Младото поколение предпочита твърди напитки и съм убеден, че водката ще бъде следващата стъпка. Водката в момента се радва на изключителна перспектива.

Дейвис смята, че водката ще измести джина. Пазарът е пренаситен и там има вече много марки с ниско качество. Огромната популярност на джина вече започва да намалява, а потребителите вече говорят за различни алтернативи: текила, ром и уиски.

Миналото лято компанията пусна първата поточна линия от картофена водка. Става въпрос за висококачествена напитка с естествени вкусови подобрители.

„Британската водка има отличителен вкус, включително и нашата", казва Ема Хамилтън, съосновател на дестилерията за водка Edwards 1902.

Използваме най-старите британски сортове картофи и нашата водка придобива кремообразен вкус. Последните тенденции при британската водка определено се отдалечават от напълно "неутралния" ѝ вкус. Производителите се опитват да създадат нещо по-интересно, още по-приятно, със собствен характер.

Картофените водки, произвеждани от Edwards 1902, Portobello Road, Chase и Colwith Farm, обикновено нямат остри нотки на зърнен алкохол и затова са по-пивки.

Освен това производителите са решили да експериментират с вкусовете.

Колекцията си Portobello Road включи водка с аромат на печено кафе, на мадагаскарска ванилия и на британски аспержи. Водката Black Cow има ягодова версия, която е направена от презрели ягоди. А Colwith Farm наскоро пусна на пазара британска водка с корен от ревен. "Водката е като бял лист, върху който можете да нарисувате много красиви неща", смятат производителите.

Увеличаването на митата и бойкотите може да доведат до нови открития за потребителите, които ще разберат, че най-добрата водка в света се произвежда не в Русия, а тук, у дома, твърдят те.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вярно е

    41 5 Отговор
    Както и че най доброто уйски се прави в Русия.
  • 2 Дааа

    43 2 Отговор
    Боже,слез си прибери простите версии.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 9689

    15 0 Отговор
    Аз пък като я кусах повърнах.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Некой си

    15 3 Отговор
    Водка - етилов алкохол плюс ВОДА. Най-евтиният и най-бърз начин за производствто на ОГРОМНИ количества твърд алкохол. Без значение от изходния материал - жито, ориз, пшеница, ръж, картофи, захар.
    Ракията и джинът са на другия полюс - скъп и бавен процес на производство. Изходният материал е определящ за крайния продукт.
  • 8 Първа санкция

    18 1 Отговор
    от другата седмица се Вовка забранява използването на думата водка въхру алкохоли произведени извън Русия. Могат да бъдат закупувани лицензи по 1000 рубли на литър. Рублите ще ги обръщате както газа. Сега освен да стоите на студено ще стоите и жадни на острова.

    Коментиран от #11

  • 9 Bloody Mary

    4 5 Отговор
    Най-добрата водка се произвежда там, където няма сливи.
  • 10 тия не са пили

    2 2 Отговор
    полска или чешка паленка

    Коментиран от #12

  • 11 Шварц

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Първа санкция":

    Те там си произвеждат уиски.
  • 12 Особено

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "тия не са пили":

    Чешка ,от сливи от круши Охх
  • 13 В.В.П.

    4 6 Отговор
    Купуваш евтина водка ,и я отлежаваш,6 мес в дъбова бъчва ..Става яко уиски ..За любителите на аромата на бъчва.
  • 14 Натовец

    13 2 Отговор
    Естествено вашата си е най хубава,нали Русия ви е виновна за всичко.Колко голям мерак имахте да я превземете ама нейсе нема да ви се отвори парашута
  • 15 Да бе

    2 0 Отговор
    Вече се остайте с пропагандата и внушенията
  • 16 ОБЕКТИВНИЯ

    4 5 Отговор
    РуШняците и водката загубиха като производство. Голям смях!
  • 17 ОБЕКТИВНИЯ

    3 5 Отговор
    РуШняците и водката загубиха като производство. Голям смях!
  • 18 Английска водка

    7 0 Отговор
    е нещо като китайски коняк или никарагуанско уиски. От картофи. Хахахаха
  • 19 Диноас

    3 0 Отговор
    А моят пра пра дядо е първият космонавт и дори е стъпил на Юпитер , стигнал е до там с собствената си лодка направена от тръстикови клонки
  • 20 111

    0 0 Отговор
    Сега остава и газ да си направят....... И със сигурност ще е по-добър и по-евтин от руския. Може и от фекалии.