17 Май, 2022 14:45 2 410 3

Джиджи Хадид страда от автоимунно заболяване опасно за живота

  • джиджи хадид-
  • автоимунно заболяване-
  • хашимото-
  • здраве

Джиджи е минала през множество изследвания, докато стане ясно къде се крие проблемът във влошеното ѝ здраве

Джиджи Хадид страда от автоимунно заболяване опасно за живота - 1
Снимка: БГНЕС

Джиджи Хадид има фенове по целия свят, но не всички от тях знаят за тайна част от живота ѝ.

Супермоделът страда от автоимунно заболяване от дете, което излага живота ѝ на все по-голям риск с годините!

Болестта и нейните ефекти върху Джиджи са станали неизбежни, защото тялото ѝ се е променило заради нея. Споменатото заболяване се нарича болест на Хашимото. Заради болестта тялото на Джиджи е подложено на множество неприятни симптоми и това кара телесната ѝ температура и теглото ѝ да се променят драстично.

Това е основно причината, поради която Джиджи изглежда е отслабнала драстично с годините. Джиджи също се сблъсква с огромен срам заради автоимунното разстройство, като хората казват омразни неща за това, че е твърде слаба, пише Жената Блиц.

Тя също така е заявявала в миналото, че не ѝ пука дали е пълничка или кльощава, стига да е здрава.

След като била правилно диагностицирана с болестта през детството си, Джиджи започнала да приема лекарства от много малка, което помогнало здравето ѝ да се стабилизира.

Въпреки това, лекарствата все още карат тялото ѝ да се метаболизира по различен начин.

Но жалкото е, че лекарите все още не знаят причината защо хората получават това заболяване, а също така е наистина трудно да се диагностицира. Ако заболяването не бъде открито навреме, то може да съсипе органите в организма. Паник атаките също са присъщи за тази болест.

Джиджи е минала през множество изследвания, докато стане ясно къде се крие проблемът във влошеното ѝ здраве. Заболяването може да доведе до драстично качване на килограми, както и драстичното им сваляне.

Моделката също така трябва да яде определени продукти. Диетата ѝ е строга и много рядко си позволява да хапва т.нар. "джънк фууд".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хашимото

    7 0 Отговор
    Доста често заболяване лечимо с медикаменти,няма драма
    Както изглежда хората с проблеми не обичат джънка
  • 2 Драмата на известните

    6 0 Отговор
    Толкова ли са зле тия, че не могат да регулират с лекарства хормоните на щитовидната жлеза.Отслабването е при хиперфункция, а напълняването при хипо. Трудното е да се улучи дозата и минава време, после периодично проследяване и дозата според показателите. Досадно е, но като има проблем се търси решение. Имам колежки, роднини и съседки с това заболяване, макар че е типично женски заболяване, познавам и трима мъже. Всички се лекуват, приели са заболяването и не правят драми.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.