2 7306

Рецепта на деня: Пиле по азиатски

  • пиле-
  • карамелизирано-
  • азиатска кухня-
  • какво да сготвя

Карамелизирано пилешко месо

Рецепта на деня: Пиле по азиатски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

5 бр. пилешки гърди без кост и кожа, нарязани
2 супени лъжици олио
8 скилидки чесън, обелен
½ чаша вода
1/3 чаша кафява захар
¼ чаша оризов оцет
½ чаша пилешки бульон
½ чаша соев сос
2 стръка пресен лук, нарязан
2 чушки, нарязани на едро

Начин на приготвяне:

В голям тиган загрейте олиото на висока температура, пише flagman.bg. Овкусете пилето със сол и запържете до златисто от всяка страна, докато стане хрупкаво. Прехвърлете в купа с хартия и оставете настрана. В тигана добавете чесъна и запържете до златисто или около 2 минути. Прехвърлете чесъна при пилето.

Върнете тигана на котлона и внимателно излейте половин чаша вода и разбъркайте, за да отлепите останалите парченца в тигана. Добавете захарта и разбъркайте, докато се разтвори добре. Трябва да добие тъмен цвят и да се сгъсти за около 4 минути. Бавно налейте оцета и разбъркайте. Върнете чесъна в тигана. Добавете бульона и соевия сос. Разбъркайте.

Изчакайте течността да заври, като разбърквате от време на време. Ще се сгъсти след около 10 минути. След като сосът се сгъсти и глазира, върнете пилето в тигана. Разбъркайте много добре, за да полепне навсякъде. Добавете нарязаните чушки и разбъркайте. Добавете и нарязания лук.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7890

    7 0 Отговор
    И отнякъде 50 кинта за продуктите

    Коментиран от #6

  • 2 Дрон

    2 2 Отговор
    Еее, ама аз всеки ден ям пиле по азиатски, днеска не искам, предпочитам агнешко по Кувейтски.

    Коментиран от #3

  • 3 един от стадото

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дрон":

    ..или боб по манастирски. И с ракия върви. Студена
  • 4 ПъКъПъ

    2 0 Отговор
    По виетнамски ли е?
  • 5 Рошко

    2 0 Отговор
    Само оризов оцет дето нямам, па и сега разбирам че имало и такъв. Аз ше си надробя едно тараторче с повечко зехтин че олиото скъпо
  • 6 7980

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "7890":

    Иди на заведение за по евтино!