Необходими продукти:
5 бр. пилешки гърди без кост и кожа, нарязани
2 супени лъжици олио
8 скилидки чесън, обелен
½ чаша вода
1/3 чаша кафява захар
¼ чаша оризов оцет
½ чаша пилешки бульон
½ чаша соев сос
2 стръка пресен лук, нарязан
2 чушки, нарязани на едро
Начин на приготвяне:
В голям тиган загрейте олиото на висока температура, пише flagman.bg. Овкусете пилето със сол и запържете до златисто от всяка страна, докато стане хрупкаво. Прехвърлете в купа с хартия и оставете настрана. В тигана добавете чесъна и запържете до златисто или около 2 минути. Прехвърлете чесъна при пилето.
Върнете тигана на котлона и внимателно излейте половин чаша вода и разбъркайте, за да отлепите останалите парченца в тигана. Добавете захарта и разбъркайте, докато се разтвори добре. Трябва да добие тъмен цвят и да се сгъсти за около 4 минути. Бавно налейте оцета и разбъркайте. Върнете чесъна в тигана. Добавете бульона и соевия сос. Разбъркайте.
Изчакайте течността да заври, като разбърквате от време на време. Ще се сгъсти след около 10 минути. След като сосът се сгъсти и глазира, върнете пилето в тигана. Разбъркайте много добре, за да полепне навсякъде. Добавете нарязаните чушки и разбъркайте. Добавете и нарязания лук.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 7890
Коментиран от #6
10:07 05.06.2022
2 Дрон
Коментиран от #3
10:17 05.06.2022
3 един от стадото
До коментар #2 от "Дрон":
..или боб по манастирски. И с ракия върви. Студена11:18 05.06.2022
4 ПъКъПъ
11:45 05.06.2022
5 Рошко
12:53 05.06.2022
6 7980
До коментар #1 от "7890":
Иди на заведение за по евтино!18:58 05.06.2022