Необходими продукти:
киви - 2 бр.
скариди - 10 - 12 бр. кралски скариди, пресни или размразени, небелени
зелена салата - 8 листа къдрава маруля
сирене - около 60 г твърдо зряло (тип Манчего, Пармезан, зряла Гауда или Чедър)
За дресинга:
зехтин - 40 мл, екстра върджин
сол - 1/2 ч.л.
горчица - 1 ч.л. Дижонска
черен пипер - 2 щипки
балсамов оцет - 2 с.л. или на вкус
Начин на приготвяне:
Започнете със приготвянето на скаридите, за да могат да изстинат. Разбира се, те могат да се купят и готови бланширани, но винаги е по- добре да си ги направим сами. Кипнете вода в тенджерка и пуснете вътре морските дарове. След минута и половина или максимум две (трябва да са станали розово-оранжеви) ги извадете с решетъчна лъжица и поставете в купа с лед.
След няколко минути ги обелете, като по желание може да оставите няколко необелени скаридки. Измийте, отцедете или подсушете салатените листа. Накъсайте ги в голяма чиния. Обелете и нарежете двете кивита на тънки кръгчета и поставете върху марулите.
Добавете сиренето нарязано на кубчета и обелените скариди. Залейте зелената салата с вкусен дресинг, приготвен от смесените зехтин, оцет, сол, горчица и черен пипер. Поднесете с чаша хубаво бяло вино, за предпочитане Ризлинг, съветва flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.