9 Юни, 2022 11:45 1 420 2

Продуцентът Харви Уайнстийн ще бъде съден и във Великобритания

  • харви уайнстийн-
  • продуцент-
  • обвинения-
  • непристойно посегателство-
  • жалба-
  • великобритания

Жалбата е внесена от жена, която твърди, че станала жертва на американеца през лятото на 1996 г. 

Продуцентът Харви Уайнстийн ще бъде съден и във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС

Британски прокурори дадоха зелена светлина на полицията да повдигне две обвинения за "непристойно посегателство" на бившия холивудски филмов продуцент Харви Уайнстийн, предаде Ройтерс. Жалбата е внесена от жена, която твърди, че станала жертва на американеца през лятото на 1996 г. в Лондон, съобщи NOVA.

„Прокуратурата е одобрила да бъдат повдигнати обвинения срещу Харви Уайнстийн, „след като бяха разгледани събраните от полицията доказателства в хода на разследването", обясни Роузмари Ейнзли от Кралската прокуратура.

Тя каза също, че „наказателното производство срещу подсъдимия е активно и той има право на справедлив съдебен процес".

Харви Уайнстийн в момента излежава в калифорнийски затвор присъда от 23 години лишаване от свобода, след като през 2020 г. беше признат за виновен по обвинения в изнасилване и сексуално посегателство срещу две жени.

Той очаква началото на процес по 11 обвинения от пет жени в изнасилване и сексуално посегателство, извършени в периода между 2004 г. и 2013 г. Продуцентът настоява, че е невинен.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бравос

    3 1 Отговор
    МУхахахахах какви са тия закони,какво е това чуде бре....през 96 я пипнал,чакай сега да го съдя.....
  • 2 занчи

    1 0 Отговор
    задачката е да го оправдаят