Last news in Fakti

13 Юни, 2022 11:29 2 215 1

Проста формула за изчисляване на идеалната фигура

  • талия-
  • фигура-
  • ръст-
  • формула-
  • тегло

Терапевт съветва да разделите обиколката на талията на ръста си

Проста формула за изчисляване на идеалната фигура - 1
Снимкa: Shutterstock

Пол Крисп, терапевт от Националния институт за здравеопазване и клинични постижения, представи проста формула за изчисляване на идеалната линия на талията, пише jenata.blitz.bg.

Крисп посъветва да разделите обиколката на талията на ръста си. Резултат от 0,4 до 0,49 означава, че няма затлъстяване. Резултатът от 0,5 до 0,59, продължава лекарят, показва възможен риск за здравето, а при резултат 0,6 рискът е максимален.

И така, лекарят дава пример, жена с височина 162 сантиметра и обиколка на талията около 73 сантиметра ще се счита за здрава от британските лекари. Обиколката на талията от 81 сантиметра обаче, казва Крисп, вече трябва да е повод тя да се замисли за здравето си.

Формулата може да се използва от мъже и жени от различни националности, каза терапевтът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гениално

    1 0 Отговор
    С отклонения от 20% уникално.