Last news in Fakti

10 Юни, 2013 17:59 7 908 1

Комбинацията рокля и кецове - закачлива и секси

  • весела тотева-
  • лято-
  • дизайнер-
  • колекция

Лятото чука на вратата и всеки се чуди какво облекло ще е модерно през летния сезон.  Факти.бг се свърза с една от най-успешните български дизайнерки Весела Тотева – Топузакова, която разкри какви ще са актуалните тенденции през Лято 2013.

Какъв тип дамски дрехи и какви цветове ще са актуални през лято 2013?

Според мен, при дамите трудно можем да говорим за тип дрехи през определения сезон, защото ние се влияем изцяло от това коя дреха как подчертава или прикрива предимствата и недостатъците на тялото. Винаги съм се придържала към хубавите и скъпи материи, защото смятам, че до голяма степен те правят дрехата. Цветовете отново са бебешко розово, синьо и жълто, неонови цветове в комбинация с по-стандартни - като бяло и черно, както и смесването на спортен с по-елегантен стил.

Какво предпочитат да носят жените през летните месеци – рокли или костюми?

Определено роклята е най-любимата дреха на жените, а през лятото - какво е жената без нея?!

И като стана въпрос, Вие сте дизайнер с по-нестандартни идеи, на какво набляга лятната Ви колекция?

Роклята е запазената марка на „Vincit”  във всичките й разновидности. Този сезон направихме и няколко модела  на костюми, ризи с къси поли в принт, жоржет с къса горна част и 3/4 пола и макси пола със секси топ от шифон.

Смятате ли, че на мода са дрехите с ретро привкус?

Специално този сезон смятам, че тенденцията е леко изместена и ретро моделите остават на малко по-заден план в сравнение със същия период през 2012.

В момента е много актуална комбинацията на рокли или поли с кецове, какво е Вашето мнение за това съчетание?

Истината е , че това е  една от любимите ми комбинации , защото е едновременно секси, невинна и закачлива. Прави жената да изглежда привлекателна и леко по-детски. Аз самата в ежедневието доста често смесвам стиловете и смятам, че така ние жените можем да развихрим фантазията си за повече комбинации. Това беше водещо мото в предпоследната ни колекция, където преобразихме Емилия до неузнаваемост.

Споменахте Емилия… Някои от колекциите Ви са представяни именно от популярни български лица.  Смятате ли, че това е от значение?

Много пъти съм го казвала, че за мен всяка една жена, носеща „Vincit”, е не по-малко важна от останалите – независимо дали е известна или не.

Какво Ви провокира да се занимавате с мода?

Стана много случайно, това не е била детската ми мечта, почти на шега отговорих на едно предизвикателство, да създам няколко модела и да видим те как ще се приемат. Оказа се, че експериментът ни е успешен, след което започна същинската работа и правенето на мода.

От къде черпите вдъхновение за новите си модели?

В състояние съм да почерпя вдъхновение от много и различни неща, като например красива жена, комбинация на платове, красиви сгради и най-вече постоянните ми пътувания извън страната. Там вдъхновението е най-силно, защото срещаш различна култура на обличане, различен поглед върху модата. В по-големите градове има и много туристи, които определено ценят модата и се вълнуват от нея и това си личи. Харесвам жените, които имат усет към цветове, материи и стил.

Кой е идолът Ви в модните среди?

Не мога да кажа, че имам конкретна личност, която да определям като идол.  Най-много харесвам империята „Chanel”, защото опитът, историята и класата се поддържат толкова много години. Също така, харесвам изчистената линия на „Victoria Beckham”,  както и „Alexander Lang”,”Chloe”,  креативните идеи на „Stella Mccartney”,” Givenchy” и още много други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маляка

    0 0 Отговор
    кецовете ми аресват