Last news in Fakti

20 Юни, 2022 16:19 9 239 6

Отмениха концерт на Лили Иванова, ето кой е виновникът

  • лили иванова-
  • концерт-
  • стара загора-
  • майстори-
  • ремонт

Майсторите, които ремонтират летния театър в Стара Загора, прецакаха Лили Иванова

Отмениха концерт на Лили Иванова, ето кой е виновникът - 1
Снимка: БГНЕС

Майсторите, които ремонтират летния театър под липите в Стара Загора, прецакаха Лили Иванова, която трябваше да пее там на 3 август, защото още не е готов.

Това принуди екипа на грандамата на родната естрада да промени датата за нейния концерт в Стара Загора. Заместник-кметът Милена Желева обяви, че засега се предвижда това да се случи на празника на Съединението – 6 септември. Решението е изненадало до известна степен домакините, още през февруари кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи за договорката си с певицата. С този концерт трябваше да бъде официално открит обновеният след ремонт за малко над 3 млн. лв. летен театър в парк "Митрополит Методи“.

Акт 16

Мащабният ремонт стартира навръх Тодоровден през 2021 г. с водосвет, отслужен от митрополит Киприан, планирани бяха 240 дни за работа, но и към момента все още обектът не е получил Акт 16 и разрешение за ползване. Обществената поръчка бе спечелена от консорциум между две фирми: пловдивска и старозагорска. Архитектурният проект е на YAK Studio с водещи архитекти Петър и Иван Кирякови и Явор Янулов, той предвижда обновяване и благоустрояване на съществуващата сграда, околното пространство и подходите към съоръжението. Средствата за финансиране от 2 950 000 лв са кредит от Фонд градско развитие.

Срок

На мястото на Летния театър някога е имало каменна кариера, припомнят старозагорци. Проектът за направата му е готов през 1957-а, а две години по-късно се е състоял и първият концерт. През изминалите десетилетия тук концерти са изнасяли Лили Иванова, Емил Димитров, Юрая Хийп и други звезди на българското и чуждестранното изкуство, имало е оперни и театрални представления, чествания за бележити събития, съобщава "Телеграф".

Отлагането на концерта стана повод за множество противоречиви реакции в социалните мрежи относно обществените поръчки и конкурсите. Мнозина напомниха, че на практика през последните 5-6 години няма завършен в срок обект, а в момента много от фирмите са спрели работа заради инфлацията и липсата на механизъм за корекции в цените на материалите.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГОЛЯМ СМЯХ

    5 0 Отговор
    летния театър в сз е много малък, значи тая не очаква голяма публика, през гугле макс може да го видите колко е голям

    по добре на стадиона да пее ако мисли да събера сериозна публика
  • 5 Щях

    4 1 Отговор
    да я уважавам, ако пееше безплатно. Има си всичко, а и вече нищо не й трябва. Но, не! Алчна докрай. Не само тя пее, по света има много други талантливи певци, но тя НЕ Е СВЕСТЕН ЧОВЕК. Следователно - не я харесвам. Толкова.
  • 6 Алито от София

    2 1 Отговор
    За нея няма проблем, щом не е готов театъра и се нарушава договора, значи тихо мълком ще съди община Стара Загора за лични ползи, и ето поне 100 000 лева ще си вземе плюс концерта, алчноста на личноста Л. И. няма граница, само тя и Николина Чакърдъкова имат нужда от пари