Необходими продукти:
- 400 г телешка кайма
- 1 глава лук
- 1 зелена салата
- 2 скилидки чесън
- 1 глава червен лук
- 8 чери доматчета
- 200 г сирене гауда
- 4 с.л. олио
- 8 с.л. лют мексикански сос
- 3 с.л. зехтин
- 1 лимон
- ким
- черен пипер
- сол
- чипс тортиля
Начин на приготвяне:
Каймата се задушава в загрята мазнина, докато се раздроби. В останалото олио се задушават нарязаните на дребно лук и чесън.
Добавя се запържената кайма и се подправя с ким, черен пипер и сол. Сместа се пържи около 5 минути и се сваля от котлона. Поръсва се с мексикански сос.
Салатата се накъсва на парчета и се разпределя в четири чинии. Поръсва се с лимонов сок и зехтин. Отгоре се разпределя каймата.
Салатата се овкусява с нарязан на шайби лилав лук, чери домати, чипс тортиля и ивици сирене гауда.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Цепкало
12:00 22.06.2022