Last news in Fakti

23 Юни, 2022 08:06 6 755 6

Топ шефове в Pornhub подадоха оставки

  • pornhub-
  • порнхъб-
  • оставки-
  • съд

Преди дни десетки жени заведоха иск срещу компанията заради незаконно публикуване на техни интимни кадри

Топ шефове в Pornhub подадоха оставки - 1
Снимкa: Shutterstock

"Генералният директор и създател на Pornhub Ферас Антун и главният оперативен директор на сайта за възрастни Дейвид Тасило хвърлиха оставки", предаде сп. Variety, цитирано от novini.bg.

"Двамата топ шефове напуснаха ръководството на MindGeek (компанията-собственик на интернет страницата) след над десетгодишно заемане на високи постове", посочи още списанието от САЩ.

"Според съобщението на фирмата Антун и Тасило ще останат акционери в компанията", добави изданието.

Причините за оттеглянето на ръководителите не се съобщават.

Преди дни десетки жени заведоха иск срещу Pornhub. Ищците заявиха, че сайтът е публикувал техни интимни кадри без да е получил съгласието на участничките в клиповете.

Повече от 30 жени съдят компанията заради видеоклипове с тях. Те твърдят, че видеоклиповете са качени в Pornhub без тяхното съгласие и са завели граждански иск в съд в американския щат Калифорния.

Компанията "Майндгийк" е обвинена, че всъщност ръководи едно „престъпно мероприятие“. Една от жените разказва пред CBS, че е била само на 17, когато приятелят ѝ я е принудил да заснеме гол видеоклип. Жената, която използва псевдонима Изабела, казва, че видеото по-късно е публикувано в Pornhub без нейното съгласие и тя е разбрала за това от свой приятел. Миналия декември разследване на New York Times обвини Pornhub, че е "залят" от видеоклипове, свързани със злоупотреба с деца и изнасилвания.

В изявление Pornhub нарече твърденията „напълно абсурдни, абсолютно безразсъдни и категорично неверни“. Компанията заяви, че всяко качено видео се преглежда от човешки модератори.

От сайта заявиха за BBC: "Pornhub има нулева толерантност към незаконно съдържание и разследва всякакви оплаквания или твърдения относно съдържание в нашите платформи."

Американският партньор на BBC CBS обаче твърди, че Pornhub не изисква от своите потребители да удостоверят самоличността или възрастта на участниците във видеоклиповете, нито да потвърдят, че имат съгласието им да публикуват филмчетата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    5 3 Отговор
    МОНТРЕАЛ - СЕДАЛИЩЕТО НА КАНАДСКАТА КОМПАНИЯ ПОРНХЪБ
    СИ Е ДОСТА КОНСЕРВАТИВЕН КАТОЛИЧЕСКИ ГРАД :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Туй

    12 2 Отговор
    На кого ни оставяте???
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТО-220

    7 0 Отговор
    Ей на това му се казва сериозна новина.
  • 6 ПРОРОК

    4 0 Отговор
    И СЕГА НЯМА ДА ГО ГЛЕДАМЕ ЛИ,...или се включваме в метапроекта