Необходими продукти:
- 250 г сирене рикота
- 1 голямо яйце
- 2-3 супени лъжици брашно
- 1-2 стръка нарязан зелен лук
- 1-2 стръка пресен наситнен магданоз
- 1 стрита скилидка чесън
- сол, черен пипер на вкус
- зехтин за пърженето
Начин на приготвяне:
В голяма купа комбинирайте всички съставки, като може да разбърквате с вилица или шпатула. След това купата се покрива със свежо фолио и се поставя в хладилник за 1-2 часа.
В голям тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина. С помощта на супена лъжица оформете малки бухти, сипвайки от сместа. Пържете от всяка страна около 6-8 минути или до златисто.
Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервирайте с любимия ви сос, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Грульо
10:11 23.06.2022
2 Херо
10:13 23.06.2022
3 Митрофанова
11:56 23.06.2022
4 гост
14:50 23.06.2022