Last news in Fakti

23 Юни, 2022 14:31 5 654 7

Джей Ло си навлече куп критики след скандално изказване за Шакира

  • джей ло-
  • дженифър лопес-
  • шакира-
  • полувреме

Нов документален филм за звездата разкрива недоволството ѝ спрямо изпълнението ѝ заедно с Шакира на полувремето на мача по американски футбол "Super Bowl LIV"

Джей Ло си навлече куп критики след скандално изказване за Шакира  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В началото на юни Netflix пусна нов документален филм за Дженифър Лопес - "Halftime", който проследява най-скорошните постижения от кариерата на звездата, като се фокусира върху нейното представяне в шоуто на полувремето на мача по американски футбол "Super Bowl LIV" (2020) и нейния филм "Hustlers" (2019), пише vesti.bg.

Филмът показва задкулисния процес на създаването на емблематичното шоу на нея и Шакира в полувремето на Super Bowl през 2020 г. Тяхното изпълнение остана в историята с това, че то е първото по рода си, в което двама латиноамерикански артисти пеят заедно в полувремето.

Въпреки това, във филма, който се появи в Netflix на 14 юни, става ясно, че е имало редица проблеми по пътя, преди звездата да се качи на голямата сцена.

Публиката за пръв път научи истината, че Дженифър е била разочарована, че е трябвало да дели сцената със Шакира за 14 минути, защото обикновено един изпълнител получава същото време. Според Джей Ло двете е трябвало да получат двойно повече време на сцената.

Предишните солови хедлайнери като Бионсе и The Weeknd например са получили повече от 14 минути само за себе си.

Освен този проблем обаче е имало и друг - политическите аспекти на шоуто.

По време на изпълнението на двете звезди дъщерята на Дженифър - 11-годишната Ема - се присъединява към майка си.

На сцената Ема започва да пее от клетка, като е заобиколена от други затворени в клетка деца. След няколко секунди Ема излиза от клетката, а майка ѝ се връща на сцената, облечена в пелерина от пера с пуерториканското знаме от едната страна и американското - от другата.

Зрители стигат до заключението, че децата в клетки всъщност са символ на имигрантите, държани в препълнени клетки в американските центрове за задържане по южната граница.

Джей Ло и Шакира бяха широко възхвалявани за включването на политическа символика и привличането на вниманието към опустошителното отношение към имигрантите в САЩ. Организаторите на Super Bowl обаче първоначално не искали политиката да е част от шоуто. Джей Ло е успяла да ги убеди, след като е заявила, че иска съвместното ѝ изпълнение с Шакира да има смисъл.

"Не искам просто да си клатим дупето на ориенталски танци", казала тя.

Малко след появата на филма на Джей Ло фенове в социалните мрежи започват да коментират, че фразата "клатене на дупето на ориенталски танци" всъщност е обидна и може да се отнася до Шакира.

„В новия си документален филм Джей Ло сравнява ориенталските танци с клатене на дупето“, пише потребител в Twitter, намеквайки, че Дженифър може би има предвид, че танците на Шакира не са достатъчно културно релевантни за сцената.

Други дори обвиниха Джей Ло в етноцентрично мислене - мислене на човек, който вярва, че собствената му култура е по-добра от тази на другите.

Сред критиките обаче някои отбелязаха, че Дженифър не е имала предвид конкретно Шакира.

Дженифър все още не е реагирала на критиките, а Шакира не е коментирала реакциите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    11 2 Отговор
    Много точно го е казала ! Оставаше да добави за издишащия клапан, и картината щеше да е пълна !

    Коментиран от #5

  • 2 цербер

    4 2 Отговор
    Тяхното изпълнение остана в историята с това, че то е първото по рода си, в което двЕ латиноамерикански артистКИ пеят заедно НА полувремето.
  • 3 Чешърския котарак

    4 2 Отговор
    Страхотни са и двете на това участие! Изпълнението им е без забележка.
  • 4 Лорд Минчу

    7 0 Отговор
    Вследствие на всичко това "дъщерята" се превърна в ТО !
  • 5 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ами":

    Шакира танцува такива танци
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 стария майстор

    4 1 Отговор
    абе и бен афлек ще да е голям майстор, щом на тоя голям тезгях работи