Необходими продукти:
- патладжани - 2 - 3 едри
- олио - около 1 ч.ч.
- лук - 1 глава
- домати - 2 - 3 бр.
- чесън - 2 - 3 скилидки
- брашно - 1 с.л.
- захар - 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на колелца, дебели около 1 см. Посоляват се и се нареждат върху парче памучен плат. Отгоре също се покриват с плат, за да се отцедят.
Пържат се в тефлонов тиган, захлупени, точно преди да ги сложим в тигана, само ги намазваме с олио (като естествено намазваме и ръцете си, но няма друг начин).
Към всяка порция патладжанени колелца, които пържим, добавяме по 2-3 супени лъжици вода в момента, когато вече леко са се запържили и от двете страни. Доизпържваме ги на по-слаб огън, отново захлупени. Така те стават не много мазни, но достатъчно мекички.
Поднасяме ги със соса, който се прави по следния начин. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и леко се запържват. Добавя се сокът от настърганите домати, сол и щипка захар. Когато се посгъсти, дръпваме от огъня и прецеждаме през едра цедка. Отново връщаме на огъня и сгъстяваме чрез разбъркване на тих огън с 1 с.л. размитото на кашичка брашно, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Бавносвяткащия юстас
11:13 01.07.2022
2 док
13:14 01.07.2022
3 Помия
16:40 01.07.2022
4 Гост
19:20 01.07.2022
5 Пранга Дангова
17:39 02.07.2022
6 зеленчук
12:41 05.07.2022