1 Юли, 2022 10:30 4 865 6

Рецепта на деня: Патладжани в доматен сос

  • патладжани-
  • домати-
  • сос-
  • какво да сготвя

Идеалното лятно ястие

Рецепта на деня: Патладжани в доматен сос - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • патладжани - 2 - 3 едри
  • олио - около 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка сол


Начин на приготвяне:

Патладжаните се нарязват на колелца, дебели около 1 см. Посоляват се и се нареждат върху парче памучен плат. Отгоре също се покриват с плат, за да се отцедят.

Пържат се в тефлонов тиган, захлупени, точно преди да ги сложим в тигана, само ги намазваме с олио (като естествено намазваме и ръцете си, но няма друг начин).

Към всяка порция патладжанени колелца, които пържим, добавяме по 2-3 супени лъжици вода в момента, когато вече леко са се запържили и от двете страни. Доизпържваме ги на по-слаб огън, отново захлупени. Така те стават не много мазни, но достатъчно мекички.

Поднасяме ги със соса, който се прави по следния начин. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и леко се запържват. Добавя се сокът от настърганите домати, сол и щипка захар. Когато се посгъсти, дръпваме от огъня и прецеждаме през едра цедка. Отново връщаме на огъня и сгъстяваме чрез разбъркване на тих огън с 1 с.л. размитото на кашичка брашно, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бавносвяткащия юстас

    3 2 Отговор
    Вкусно ядене, но с добър сорт патладжани..!
  • 2 док

    1 3 Отговор
    Не ги обичам,яжте си ги!
  • 3 Помия

    5 2 Отговор
    Сърбай тогава..едно време имаше,, икра,, изяждаш една кутия с един ляп... паласките човек ги има цел живот...!
  • 4 Гост

    1 5 Отговор
    Булка, тази рецепта не става. Ако си готвила патладжан, ще знаеш, че има много по-добър начин да го приготвиш. Като цяло патладжан се пържи единствено за салата... Свържи се с мен да те науча, да не пишеш такива неща. Моля те! Мъж съм, мераклия, готвя като за световно. Имаш и попадения в рецептите, но, поне ги приготви и тогава пиши. Поздрави Вени :)
  • 5 Пранга Дангова

    0 0 Отговор
    Този ако е този, не може да готви, цялото му семейство е така,, фукни,, от маалата..!
  • 6 зеленчук

    0 1 Отговор
    ,, икра,, Е ИМАМБАЯЛДЪ. ИКРА Е НА РУСКИ ЕЗИК.