Last news in Fakti

2 Юли, 2022 21:42 22 049 25

Люси Иларионов загуби солидна сума пари

  • люси иларионов-
  • ани хоанг-
  • фалит-
  • заведение-
  • продажба-
  • загуба

Режисьорът трябваше да се сбогува със заведение, което купи точно преди идването на пандемията

Режисьорът и музикант Людмил Иларионов - Люси успя да се отърве от заведението за бързо хранене, което отвори през 2020 г., точно един ден преди да обявят извънредно положения у нас заради COVID-19.

Оттогава до днес мястото е единствено в тежест за 47-годишния творец и половинката му певицата Ани Хоанг.

Преди две седмици двойката е посетила заведението, намиращо се в родния град на виетнамката Елин Пелин, за да освободи терена. В рамките на ден-два Люси и Ани сами са изкарвали част от инвентара, който новият собственик така или иначе не пожелал, споделят запознати пред „Галерия“.

В населеното място се говори, че звездите са прибрали 50 бона от продажбата. Това, което влиза в офертата, е шеметният декор в стил „Дисни“. За реализацията на идеята двамата работеха в рамките на няколко месеца. Всички маси, столове и дивани са направени от части на автомобили, боядисани и декорирани така, че да напомнят за приключенската атмосфера на едни от най-популярните световни анимации.

„Заведението се намира до гимназията в града, направихме го за учениците, точно за това ще предлагаме сандвичи, пици, десерти и пр.“, бе коментирал Иларионов по-рано. За съжаление фалира заради ограниченията. За отварянето бяха изтеглили и немалък кредит. Понастоящем двамата не живеят в градчето, което се намира на около 30 км от столицата. Въпреки желанието да разработват свой ресторант са категорични, че повече никога не биха се гмурнали в дълбокото.

Без да споменават точна сума, минусът във финансово отношение излиза на около 120 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хах

    39 8 Отговор
    Боли ме шнорхела.
  • 2 ХРУСЧОВ

    45 11 Отговор
    НЕШО НЯМА НОВИНИ ЗА УКРАИНСКИ ПОБЕДИ

    Коментиран от #6

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 5 Отговор
    ЩЕ се СПРАВЯТ защото ЖИВОТЪТ продължава
  • 4 АМИ ДОБРЕ

    20 14 Отговор
    Но трябва да питаме кои са тези,... които плачат за 120 хлева,.. на хората фабриките им взеха,... война има в окраина,... горивото поскъпна, ама вдигнаха пенсиииитееее
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 3 Отговор
    ЛЮСИ беше ЛЮБИМ на загиналата ПОП ФОЛК ПЕВИЦА РЕИХАН
  • 6 Път М-рах за болката

    27 13 Отговор

    До коментар #2 от "ХРУСЧОВ":

    За окрайна – тишина… зеленски да не е лапнал свръх доза? Дали не се е наял с круши и се е надрусал? Може и на черешата да се е качил вече. Цяла Луганска област е под руски контрол! В оперативен котел са общо около 7 хиляди урки…
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Колю мамата ФЕН

    10 3 Отговор
    Ани Хоанг е галеницата на Попфолка !
  • 9 Дани

    5 1 Отговор
    Що ли на ви вярвам.
  • 10 Има пари

    24 4 Отговор
    Обикновено човек не се захваща да инвестира в бизнес, който не разбира и не е вещ в занаята един вид. Със същия успех можете да си изхвърлите парите в казино, през балкона, да правите алъш-вериш с колумбийски бизнесмен или да станете пътуваща циркова трупа, имате 50% шанс да сте клоуна в нея. Винаги съм се чудил как някой инвестират в бизнес, който не разбират, но пък ако не опиташ, няма да разбереш ...

    Коментиран от #13

  • 11 Доброжелател

    10 2 Отговор
    Имали са късмет, ресторантите са ресторантьори! По добре голямата брадва вместо малкото брадве. Умни и добри хора са и са имали късмета да се отърват навреме. И друг път без сантименти!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Йо Несбьо

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Има пари":

    Следвайки подобна логика, няма как да влезеш в никакъв бизнес. Все по някакъв начин трябва да натрупаш опит и познания и е далеч по-добре да не започваш съвсем от ниското. Амазон тръгна от гараж. Епъл тръгна от хлапака Стийв. Дел тръгна от малка фирма и компютри за съученици...

    Случилото се е неприятно, но трудно да се предвиди, а все пак възможно. И все пак биха си избили парите за една година...

    Пък и не са за оказване. И двамата имат кариера и пари.

    Коментиран от #14, #17

  • 14 сдфгхй

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Йо Несбьо":

    Точно пък тоталните карантини и затваряния бяха ЛЕСНО предвидими. Толкова лесно беше, че ми отне 10 дни след първата карантина у Китай да обявя за продажба 3 заведения и да прецакам едни глупаци като тоя от статийката
  • 15 ревизор

    8 2 Отговор
    Да са живи и здрави,пари се печелят! Да се гушкат и да се обичкат,а другите неща ще се наредят.
  • 16 Гица психото

    1 1 Отговор
    Абе Люси, тук някой каза, че парите не са важни, за такива от рода на 200 лева за очила диоптър, 200 лева за лекарства най малко, ами ако реши да си купи някой и грозна дърта любовница или млад любовник, първите неща за тях са дребни харчове, не са важни парите ако си здрав и естествено красив, хуморески чета 10 години и повече..!
  • 17 Има пари

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Йо Несбьо":

    Това да започнеш бизнес от гараж и това да започнеш в сфера, от която си нямаш и дума понятие са две различни вселени. Хората, които визираш са едни от пионерите в технологиите на новия свят, някои от тях са напуснали престижни университети, за да реализират проекта си, вероятно бързайки някой да не ги изпревари като им открадне по някакъв начин идеята. Двете неща са коренно различни. С други думи, инвестираш в бизнес където имаш някакъв опит, квалификация и познания. Иначе на 40г. и ти можеш да опиташ да станеш певец, танцьор, режисьор, ама не вярвам много да ти се получи, все едно миньор след 30г. кариера да инвестира спестявания/заеми в сладкарница понеже му била детската мечта. Може и да стане, но факторите, които го дърпат към нула са повече от тези, които го правят към единица. Дали ме разбра сега?

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Йо Несбьо

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Има пари":

    Разбира се, че на 40 е късно да ставаш пианист, китарист или футболист, но да започнеш да инвестираш или отвориш собствен бизнес не е късно. Дори в България познавах хора, които са били довчера военни, изведнъж Указ 56 от 1985 година, човекът се пенсионира с 20 заплати накуп и почва бизнес. Да отвориш ресторант, който няма претенции да е елитен, при това с пари от досегашните занимания - какво по-хубаво?

    Освен това, смесваш нещата! Стийв Джобс все едно е знаел, че ще създаде елитна компания... Бил Гейтс е имал представа колко далеч ще стигне... Глупости! Смятам, че всеки нормален човек пресмята какви възможности има отпред, дали няма да му е по-добре по другия начин. Явно смятат, че да, щом напускат университета...

    Коментиран от #20

  • 19 Йо Несбьо

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Има пари":

    Впрочем, то си е избор между алтернативи. Днешните "Интел" са създадени, когато на собствениците им е било 50, но те се чувствали още млади (чел съм го в биографията им). Работели в някаква тежкарска фирма "...семикандачърс" (не помня какви полупроводници беше), техен познат навързал няколко чипа последователно и тези кел...ли отишли при мениджъра с идеята защо не произвеждат именно такива чипове. Онзи казал "Не." и "Интел" се появяват на бял свят.

    Винаги съм смятал, че да имаш собствен бизнес е трудно, а днес имам няколко фирми и не треперя. Не съм иновативен и печеля около 10-15 хиляди лева месечно, защото работя 7-8 дни в месеца. Мързи ме, затова се излежавам и си пия по цял ден кафето. Шоубизнесът и ресторантьорството имат много общо...

    Коментиран от #21

  • 20 Има пари

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Йо Несбьо":

    Никой нормален не може да погледне в бъдещето, само визионерите могат. Хората, за които говориш са визионери, нещо като модерните Джордано Бруно, Коперник и Тесла. И мисля, че бъркаш понятията, едно е военен да се пенсионира рано, да си вземе заплатите и да отвори сервиз за смяна на консумативи, друго е да инвестираш в бизнес като предприемач. Идеята на диференцирането е да си в състояние да издържиш повече време на пазара. Едно е да въртиш кебапчета на скарата за кеф като знаеш, че имаш военна пенсия, друго е да си предприемач, трето е да имаш собствена професия, да я работиш нея, за да се издържаш и да инвестираш в бизнес, бил той и заведения. Би се учудил колко народ са икономически неграмотни и не правят елементарна разлика между нето възнаграждение, бруто и разход за работодател. Та, няма лошо да се учиш в движение, лошото е да учиш базата, основите в движение, защо, най-малкото защото урока не е безплатен.
  • 21 Има пари

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Йо Несбьо":

    Не съм те питал колко печелиш, какво и с какво се занимаваш, винаги съм смятал за грубо отношение такъв тип въпрос, в интерес на истината не ме интересува дали "имаш фирма", кога и как си пиеш кафенцето, иначе самоизтъкването не е аргумент, по простата причина, че само времето ще покаже състоятелността на думите за първия милион и борбата за запазването му. Много такива бизнесмени съм ги виждал в годините, малцина съумяха да запазят нещо. Успех там с кафенцето. :)

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Йо Несбьо

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Има пари":

    То и аз не съм те питал, но дрънкаш на празна консервна кутия!

    Военният, за когото говорим, е създал нишова фирма в специфично производство и работи с най-големите фирми на Запада в бранша, но многознайко като теб откъде да знае?!

    Друг проблем - т.нар. "визионери" в началото няма как да знаят, че са визионери. Те опитват, имат своите шансове и... Ако стане нещо. Много пъти не става нищо! Именно затова има толкова фондове за рисков капитал, а капиталът е рисков, защото може да не се върне.

    Накратко, дрънкаш много с идеята, че Стийв Джобс или Джеф Безос са знаели, че ще завземат огромен пазарен дял, което няма как да стане.

    Реалността е такава, че хората са склонни към авантюра, щом им се удаде подходяща възможност. Писателката на "Хари Потър" създава своя шедьовър доста късно, безработна и с дългове и тя въобще не е имала визия колко силно ще повлияе над някого, но... Ето, че е доста богата...

    Коментиран от #25

  • 24 Йо Несбьо

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Има пари":

    Коментарът ти е доста необмислен. От една страна дрънкаш за "визионери", какъвто Стийв Джобс става късно, чак когато е начело на един пазар, създаден с ред други продукти и тогава всеки се допитва какво мисли Стийв Джобс. От друга страна, според теб трябва да се инвестира само в познати неща.

    Обясни откъде ще се вземе опитът, познанията, ако никога не си бил нанесен в нещо. Как ще знаеш, че змията е хлъзгава и леко хладна, ако никога не си я докосвал? Как ще умреш да шофираш, ако никога не си се учил? Как ще имаш опит с жените, ако никога не си целунал даже една?!

    Да оставим всичко на професионалистите?! В такъв случай няма да има конкуренция. Днешните еВачи няма да оставят жена за теб, днешния юноша!

    Ако се съобразявах с мнение на хора като теб, нямаше да търся начин за собствен успех, а щях да се въртя около Бил Гейтс например. Има ли разлика дали 180 хиляди лева тази година ще ми дойдат от продажба на печени пилета или от реклама на софтуер? Само в твоята глава!
  • 25 Има пари

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Йо Несбьо":

    С благо, младеж, много се възбуди, да не се засегна нещо. Нито думичка от това, което си казал не е вярно, най-малкото това, което се опитваш да ми припишеш какво съм искал да кажа. Чети с разбиране. Ако можеш. Ако не можеш, пий си кафенцето и си брой парите, докато го има, метафорично казано. И понеже сравняваш Джобс с Люси Иларионов, ще спра дотук. Няма никакъв смисъл.