Необходими продукти:
- 1 чаша брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 3 кочана сварена царевица или 2 малки консерви
- 2 яйца
- ½ чаша сметана
- Сол и черен пипер на вкус
- Олио за пържене
- Сос по избор
Начин на приготвяне:
Разбъркайте брашното и бакпулвера в купа. Добавете царевичните зърна. Ако използвате варена царевица от кочан, обелете зърната от него. Ако използвате зърна от консерва, отцедете ги добре.
В отделна купа разбийте жълтъците със сметаната. Добавете ги към сместа с царевицата. Овкусете със сол и пипер. Отделно разбийте белтъците на сняг. Внимателно ги добавете към другата смес. Разбъркайте с лъжица, за да запазите въздуха в белтъците.
По желание можете да оставите царевичните зърна цели в сместа, а можете и да ги пасирате, за да се смесят по-добре с останалите съставки.
Загрейте олио за пържене в дълбок тиган. С лъжица пуснете пърженките в сгорещената мазнина. Пържете до златисто от всяка страна. Отцедете върху хартия. Сервирайте царевичните кюфтета, поляти със сос по ваше желание, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 добър е
10:09 04.07.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Тия кифтета
Коментиран от #4
10:12 04.07.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 СКОРО ОЧАКВАМЕ , КЮФТЕТА ОТ ТРЕВА !
11:18 04.07.2022
7 Гост
11:41 04.07.2022