Last news in Fakti

5 Юли, 2022 10:05 3 379 3

Рецепта на деня: Ароматна гъбена супа

  • гъбена супа-
  • гъби-
  • какво да сготвя

Чудесна вечеря за 4 човека

Рецепта на деня: Ароматна гъбена супа - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

бульон - 1, 2 л

зеленчуков хляб - 140 г

лук - 1/2 глава, на ситно

магданоз - 3 стръка, на ситно

зехтин - 2 с.л.

чесън - 1 скилидка, пресована

индийско орехче - 1 щипка

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

гъби - 650 г едри

Начин на приготвяне:

Зеленчуковият бульон се оставя да заври. Хлябът се накисва в студена вода. Лукът и чесънът се запържват, добавят се гъбите и магданозът. Хлябът се изстисква добре от водата и се прибавя към гъбите.

Добавя се зеленчуковият бульон и и индийското орехче. Оставя се да заври за 15-20 мин., след което гъбената супа се пасира леко по желание, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ганю

    0 0 Отговор
    след като я пасирате я слагате с свинска купанка и почвате да си грухкате
  • 2 Бавносвяткащия юстас

    1 0 Отговор
    Маркетите са пълни с гъби, нища....!
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Пишейки хапвам чипс от Манатарка-царска.Купувате си машини за сушене и ги използвате по предназначение....Сега за Гъбена супа от горски гъби....Лук,червена чушка, морков,настърган картоф,сол и зехтин и КИСЕЛЕЦ !!! четири -пет вида гъби.Манатарка,пачи крак ,зеленоглава гълъбка и ако се намери някоя анасонова печурка или Булка ,може и друг вид гълъбка.Накрая слагате и ориз.А,най накрая магданоз.Неземна вкусотия!Не се препоръчва за тез дет вярват в Боц,боц!За тях печурки расли на конска.....пълни с лекарства за коне!