Last news in Fakti

6 Юли, 2022 10:05 8 971 7

Рецепта на деня: Селска лятна манджа със зеленчуци

  • манджа-
  • зеленчуци-
  • яйца-
  • какво да сготвя

Богата на вкусове, цветове и аромати

Рецепта на деня: Селска лятна манджа със зеленчуци - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 4 моркова
  • 4 тиквички
  • 3 патладжана
  • 1 връзка лук
  • 1 връзка чесън
  • 7 червени чушки
  • 7 зелени чушки
  • 1 кг домати
  • няколко стръка магданоз
  • 150 г сирене
  • сол, черен пипер
  • 4-5 яйца
  • 50 мл олио

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се нарязват и се задушават в малко мазнина. Когато са почти готови, се слагат в тавичка. Върху тях се чуква по едно яйце и се запичат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.

При сервирането поръсвате всяка порция с малко сирене, пише az-jenata.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Денкова

    2 1 Отговор
    Много хубаво изглежда, но сготвя ли въпросната манджа, 100% няма да изглежда като на снимката...
  • 2 Бавносвяткащия юстас

    4 1 Отговор
    Ами това е почти миш маш..... вкусотия.... или оназ с легена, гажету на свинаря, харесва хитало зели със цвинцку, за такива това, приляга им.... световно готвещия му поискайте рецепта...!

    Коментиран от #3

  • 3 1221

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бавносвяткащия юстас":

    По-скоро е рататуи със сирене и яйца. Бавносвяткащ сигурно значи бавнозагряващ.

    Коментиран от #4

  • 4 Рататуи, мататуи

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "1221":

    Еж и плюй, на него не се слагат ейца, а на испанската манджа и забравих името, прекрасна я, ядеш с удоволствие....!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ха ха

    5 1 Отговор
    Това си е постен гювеч.Няма нужда от предварително задушаване.Всичко нарязваш на едро в тава,слагаш само олио,чубрица,сол,печеш и ядеш.Яйцата,сиренето и магданоза са излишни.
  • 7 Гастроном (Мавро)

    3 2 Отговор
    Това е поредната ви чудесна рецепта. Благодаря!