Last news in Fakti

8 Юли, 2022 16:15 11 843 17

5-те най-абсурдни закона в Швейцария

  • швейцария-
  • закони-
  • странни

Te са странни дори за местното население

5-те най-абсурдни закона в Швейцария - 1
Снимка: Shutterstock

Швейцария е раят на земята. Или поне така смятат много хора. Тази безупречна европейска държава е еталон за богатство и спокойствие, примесено с чудна и пъстра природа.

Швейцария се слави не само с чистия си въздух, но и с отлични ски курорти и световно известни банки, където едни от най-богатите хора в света държат голяма част от парите си.

Има обаче няколко закона в Швейцария, които са странни дори за местното население, пише pozhivka.blitz.bg.

Вижте кои са те:

Мъжете трябва да ходят по малка нужда седнали

Повечето други мъже ще бъдат изненадани от такова странно правило. В крайна сметка, не всеки обича да прави това, докато седи. Въпреки това, в Швейцария се смята, че да уринираш прав е нехигиенично. Случайното напръскване е неприемливо в тази страна.

Въпреки че момчетата имат право да стоят в обществена тоалетна по време на този процес, е строго забранено да правят това у дома.

Швейцарските лекари обаче препоръчват мъжете да уринират само, докато седят.

Категорично е забранено пускането на водата след 22:00 часа в жилищните сгради

Този закон предполага ограничения само в онези къщи, където има лоша звукоизолация. Всъщност нашите небрежни съседи трябва да се учат от отговорните швейцарци. Те се уважават взаимно и се опитват да бъдат тихи от 22:00 до 6:00. Затова не се къпят през това време и дори не мият тоалетната.

Въпреки това местните жители, които са се сдобили с модерни тихи санитарни тела или подобрена звукоизолация на апартамента, могат леко да „нарушат“ това правило. Основното е да живеете в мир със съседите и да се държите спокойно, в противен случай ще получите глоба.

По закон евтаназията е разрешена

Това е доста деликатна тема за всички, но за повечето чужденци е трудно да разберат как могат официално да отнемат живота си, като при това платят прилична сума пари. Мненията на различните хора се различават в зависимост от личните обстоятелства, но ключовият фактор тук е, че само добре финансово осигурено лице може да извърши подобна процедура.

Малките деца се водят като кучета в планинските райони

Нашите грижовни майки ще бъдат ужасени от такъв закон. Въпреки това швейцарците го спазват много стриктно. В края на краищата те често се намират в подобни местности. Правителството на Швейцария казва, че тази предпазна мярка е помогнала на много родители да спасят децата си. Може би при туризъм в планината тази идея не е толкова лоша.

Искате да ловите риба – трябва ви лиценз

Рибарите ще бъдат много изненадани, ако трябва да преминат през 9 специални урока и да получат сертификат-разрешение, преди да тръгнат за риболов. Но в Швейцария този закон няма да изненада никого, местните хора се учат правилно да изваждат рибата от куката, за да не ѝ се навреди. Може би са научени на някои други тайни знания, но това може да се обсъжда само лично.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 го шо

    34 6 Отговор
    за съжаление, швейцария все повече се отдалечава от представата за рай - трудно се издържа на наплива на всякакви от цял свят. и парите говорят - прекрасни стари сгради се рушат и на тяхно място се строят бетонни бункери, почти като на територията. последните (поне) две десетилетия такава е съдбата на женева, лозана, по-малко на монтрьо.
  • 3 Забранено

    23 4 Отговор
    Е да има бедни. Клошари швейцарци няма. Забранено е да правиш любов с крави. Щото са лилави. Не е забранено ,техните банки да работят с пари , които имат съмнителен произход.
  • 4 Соваж бейби

    8 5 Отговор
    Не ги обичам аз много тези милка суис мууу ,имат голямо самочувствие за себе си ,без много покрития правят се на велики тук .Първото е хубава идея -Мъжете трябва да ходят по малка нужда седнали,цапат не е хигиенично нито приятно да го видиш да не говорим почистване .За второто в шок така или иначе имам фобия да живя в апартамент дори и ново стрителство ,чувствам се като в затвор на открито много негатив ,това с WC леле представете си някой с гастроентерит след 22 ч,. ,след алкохолна фиеста връщането на изпитото което също не е без шум ,дори и само пи пи без прозорец на сутринта миризмата действа стресиращо не сме животни във ферма .Да им сложат химически тоалетни пред блоковете след 22 ч,среща пред клек бара за неспящите с нужда.А третото правило да го обсъдят психо специалисти на световно ниво и да си кажат мнение нормално ли е ,за мен не
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Баба изродка

    5 6 Отговор
    Който е имал гасмета, да види този рай и то несправедливо, отново за съжаление, такива не заслужават и най малката усмивка...!
  • 8 Роза

    13 3 Отговор
    Ами за тамошните условия тези закони не са странни.Мои познати,които са били там,казват,че въпреки красивата природа,на тях би им било трудно да живеят в толкова "подредена" страна.Дори боклука,който изхвъляш,трябвало да е нарязан на тънки ивици.Иначе солена глоба.Различни страни,различни нрави!

    Коментиран от #9

  • 9 Свиква се ,при добро желание

    22 2 Отговор

    До коментар #8 от "Роза":

    Кога и у наше село ???Пропусна торбичките за животни които ги има сложени безплатно и по парковете ако случайно ги забравиш в къщи.Не е само там в почти цяла Европа изключвам балкана .Ганя през терасата хвърля фасове ,храна какво ли не трудно е нсистина
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Даааааам

    20 9 Отговор
    Пълни глупости. Швейцария е набедена за "рай".Това е полицейска държава с невероятна преса и за тези които нарушават дори неволно многобройните ограничения и "правила". Да не обсъждаме налудничавостта на гореописаните закони. Там шпионирането и доносите между населението са в култ. Вкараш ли си парите в швейцарска банка, никога повече не можеш да ги прехвърлиш в друга или да си ги изтеглиш. Колкото до "референдумите": Когато хората масово протестираха срещу ковид "мерките" и натиска за посевместна ваксинация, веднага организираха рефеерендум по темата. И резултатът беше "пълна поткрепа" за ковид мерките и задължителното набождане, видиш ли??? Населението приучено да не мисли критично, а да вЕрва, се подчини на "резултата".
    Не е много райско там. Просто банкерчетата са си изградили собственн рай, за тях. Защото парите обичат СПОКОЙСТВИЕТО.
  • 13 Сигурно за това

    8 6 Отговор
    давоските таласъми на шваааб и другите му там, масонски организации се събират там, за да усетят и те от рая?
  • 14 Виктор

    16 4 Отговор
    И кое му е абсурдното?Ха ха ха!Продължавайте да опикавате тоалетната!И да ви шуми водата от течащия душ на съседката в 12ч.през нощта!
    Те се грижат за природата,а ние караме джипки на Рилските езера!И накрая,имат право ,ако са тежко и неизлечимо болни да си отидат достойно.
  • 15 Гост

    12 6 Отговор
    На това да живеят като роботи и аз лично като съм влизал в някой мол или супермаркет все едно минавам покрай извънземни .абсолютно полицейска държава ,е гати рая,само дето заплатите им са високи и е красиво ,всичко друго е пълен та.ак
  • 16 Вътю Т.Панчев

    7 1 Отговор
    МНОГО СА СИ АРНИ И ЗАКОНИТЕ ИМ И СИЧКО ДРУГО , АМА ТАМ НЕ Е ЗА НАС , ТЕ СА ПРОИЗЛЕЗЛИ ОТ ДРУГА МАЙМУНА
  • 17 Швейцарец

    5 0 Отговор
    па, смятай колко много интегриран народ коментира... хахахахаха, пичове ако щете пикайте срещу вятъра, на никой не му пука за вас. В Швейцария е страхотно, въпрос на лична интеграция и разбиране на принципите на живеене там. Полицаите може и да са адски много, но са супер любезни и не ти пречат освен ако не си агресивен селтак, нарушаващ спокойствието на обществото.