Last news in Fakti

10 Юли, 2022 12:45 5 914 1

Ето каква е най-добрата защита от болести за растенията

  • градинарството-
  • болести-
  • растения-
  • аспирин

Аспиринова вода - кара растенията да са по-здрави и да растат по-бързо

Ето каква е най-добрата защита от болести за растенията  - 1
Снимка: Shutterstock

Ниските температури, силното слънце, сушата и интензивните дъждове влияят негативно на растенията в градината. За щастие, можете да ги предпазите от метеорологичните промени, да укрепите естествения им имунитет и значително да увеличите добива.

Вече е известно, че салицилатите, присъстващи в растенията в достатъчни количества, могат да предпазят растенията от много заплахи. Благодарение на тях те са по-устойчиви на паразити и болести.

Това средство кара растенията да са по-здрави и да растат по-бързо. То е най-ефективно за патладжани, чушки, домати, краставици и картофи.

Съставки за тора за увеличаване на добивите и защита на растенията при неблагоприятни метеорологични условия:

  • 4 литра вода (дестилирана или дъждовна вода)
  • 250 до 500 mg (1 таблетка, обикновена, не ефервесцентна) аспирин
  • домашен сапун

Стрийте таблетката аспирин на прах. Добавете я към водата и разбъркайте добре. Изсипете аспириновата вода в спрей бутилка и добавете малко сапун. Като предпазна мярка, пръскайте всички растения на всеки 2-3 седмици.

Една кофа ще ви стигне за цялата градина. Освен това, добивите ви ще бъдат значително увеличени.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кую

    5 1 Отговор
    Със ракия може ли?