Last news in Fakti

18 Юни, 2013 12:30 1 987 2

Клише ли е, че миските са глупави? Вижте сами (ВИДЕО)

  • мис-
  • клише-
  • сащ-
  • юта

„Ако е красива, значи е глупава! И обратното...“ - много често тази фраза бива употребявана от най-различни хора. Крайно несъстоятелно е обаче красивите дами да бъдат слагани под общ знаменател. Примерите за привлекателни момичета с „красив ум“ са безброй. За съжаление (на т.нар. „миски“) има и примери, които подкрепят клишето за глупостта на най-представителните дами от даден щат или държава. Най-пресен такъв е отговорът на Мис Юта от Съединените американски щати, който стана достояние на цял свят (за нейно съжаление).

След като си изтегля номерче, й е зададен въпрос от журито: „Скорошни изследвания показват, че в 40% от американските семейства с деца, жените са тези, които внасят основната част от доходите в семейството, но въпреки това те продължават да печелят по-малко от един мъж. Какво говори това за нашето общество?“

Отговорът на Мариса Пауъл е следният: „Мисля, че това може да се свърже с образованието и как ние.... се стремим (дълга пауза) да измислим как да създадем работни места в момента. Това е най-големият проблем. И мисля, че особено мъжете са.... ъм.... виждани като лидери на това, затова ние трябва да се опитаме да измислим как да създадем образованието по-добро, за да решим този проблем. Благодаря“.

Отговорът е странен, несъмнено.

„Това, което тя каза, е едно най-идиотските неща, които някога съм чувал. В нито един момент от това бръщолевене тя нямаше дума, близка по смисъл със зададения въпрос, и която да се сметне за рационална или логическа. Коефициентът на залата спадна рязко, само слушайки дамата. Нека Господ се смили над душата й“, пише блогър след видяното.

Е, не можем да отречем, че Мариса Пауъл е красива. Но нека само се наслаждаваме на хубостта й, без да й задаваме никакви въпроси...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аноним

    0 0 Отговор
    как ще е клише ?
  • 2 трезво мислещ

    0 0 Отговор
    Че сте гьон сурати,е тва говори за вас.Как пък намерихте да и зададете такъв озадачаващ въпрос на тази бамбина на която явно капацитета и е в други области.