15 Юли, 2022 10:05 5 228 3

Рецепта на деня: Тиквички, запечени с кашкавал

  • тиквички-
  • кашкавал-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Вкусна лятна рецепта

Рецепта на деня: Тиквички, запечени с кашкавал - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

тиквички - 2 броя, средно големи

доматено пюре - 5 - 6 с.л.

кашкавал - 150 г настърган

босилек копър

сол

Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват и нарязват на кръгчета с дебелина половин сантиметър. Посоляват се от двете страни и се оставят на страна за около 30 минути да излезе излишният им сок.

В широка тава се постила хартия за печене и се нареждат кръгчетата от тиквички. Всяко кръгче се намазва с доматено пюре и се поръсва със сух босилек и ситно нарязан копър.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде и се поставя обилно върху всяко кръгче от тиквичките. В предварително загрята фурна на умерена степен се поставя тавата с хапките, за да се запекат за около 15-20 минути, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за предложената РЕЦЕПТА госпожа МАРИНОВА
  • 2 инж технолог

    0 1 Отговор
    И с благоевградско сирене да са запечени,пак няма да ги ям. Не обичам тиквички. Обичам печена тиква с мед и Глория Николова намазана с течен шоколад.
  • 3 Мавро

    0 0 Отговор
    Благодаря за идеята. Веднага ще се възползвам. Докато пиша това, устата ми се напълва със слунка.