Необходими продукти:
зелени домати - 3 кг
чушки - 3 кг зелени
олио - 400 мл
магданоз - 1 връзка
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Най-напред доматите се подреждат в тава и се пекат. След това се премахват обелките им и се смилат.
Чушките също се изпичат. Когато са готови, се отстраняват семките и дръжките и се режат на възможно най-малките парченца.
В дълбок тиган се загрява олиото и зеленчуците се изсипват. Периодично се разбъркват. Щом лютеницата остане на мазнина, това е знак, че може да се прибави магданозът.
Зелената лютеница се разсипва в буркани, които следва да се стерилизират за 5 минути. Бабите на село задължително сервират тази зимнина със счукан чесън, след като я отворят. Освен намазана върху филия, зелената лютеница може да се похапва и като предястие. Тя е перфектната разядка, с която да очаровате всеки гост, седнал на трапезата ви, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Дядо Стою
10:49 16.07.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Пич
11:06 16.07.2022
6 щамов работник
11:51 16.07.2022
7 глоги
11:53 16.07.2022
8 оценка
11:56 16.07.2022
9 Бавносвяткащия юстас
12:09 16.07.2022
10 В България
01:49 17.07.2022