Необходими продукти:
- 6 яйца (на стайна температурата)
- 200 г захар
- 350 г грис от твърда пшеница (семолина)
- 150 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
- 1,5 л сироп от бъз (неразреден)
- За поднасяне:
- 250 мл течна животинска сметана
- 50 г захар
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
1. Разбийте много добре жълтъците с половината от захарта и с ваниловата захар - до побеляване и удвояване на обема.
2. Разбийте белтъците с останалата захар. Трябва да станат на сняг.
3. Разбъркайте внимателно жълтъците и белтъците.
4. Смесете гриса от твърда пшеница с брашното и бакпулвера и ги добавете, като бъркате внимателно. Изсипете в тава, застлана с пергаментова хартия.
5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
6. Все още горещия блат залейте със сиропа. Оставете да престои една нощ.
7. Сервирайте с разбита със захар и ванилова захар сметана, пише vesti.bg.
Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 един от стадото
10:18 17.07.2022
2 Механик
Момеее, бъза прецъфтя преди месец и половина. Сега от къде да го търсим?
Сега, моме е сезонът на чушките и доматите. Дай рецепта за миш-маш.
А най-добре не се напъвай! !И без друго те няма.
11:23 17.07.2022
3 цербер
12:58 17.07.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.