Last news in Fakti

21 Юли, 2022 12:57 5 425 37

Учени обясниха какво ще се случи с човечеството при ядрена война

  • ядрена война-
  • ядрени бомби-
  • човечество-
  • земята-
  • природа-
  • вреди-
  • наука

Една ядрена война ще накара човечеството да се изправи пред „малък ледников период“, смятат учените

Учени обясниха какво ще се случи с човечеството при ядрена война - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Учени от различни страни изразиха мнението си за това до какво може да доведе ядрената война за Земята и човечеството.

Изследователите са създали модели на няколко различни сценария за развитие на събитията. Според тях най-висока е възможността да възникне ядрена война между САЩ и Русия, между Пакистан и Индия. Всички варианти завършват изключително тъжно за Земята и всички нейни жители, съобщава Daily Mail, цитира Блиц.

„Независимо кой ще започне ядрена война, резултатът ще бъде тъжен. Пакистан, Индия, Русия или НАТО могат да започнат да бомбардират. След като димът навлезе в горните слоеве на атмосферата, той бързо ще се разпространи из цялата планета, което ще засегне цялото човечество“, казва Шерил Харисън от държавния университет на Луизиана.

Ядрените удари ще накарат милиарди тонове дим да се издигнат в атмосферата, както и черен въглерод, който бързо ще абсорбира слънчевата светлина. Експерти смятат, че само месец след ядрен взрив температурата на Земята ще падне с поне 7 градуса. А това е дори повече, отколкото през ледниковия период.

След като димът се разсее напълно, температурата на въздуха може да остане същата и да не се върне към предишните си стойности. Застудяването ще накара морския лед да се разшири с поне 15 милиона километра и след това да увеличи височината си с два метра. В тази връзка пътищата към най-големите пристанища в света ще бъдат отрязани.

Скоро ледът ще започне да се разпространява дори в тези региони, където е регистриран умерен климат. В Северното полукълбо корабоплаването ще спре напълно. Такива промени ще останат на планетата поне няколко хилядолетия. Една ядрена война ще накара човечеството да се изправи пред „малък ледников период“.

Поради внезапната промяна на температурата и недостатъчната светлина, много водорасли ще умрат, което пък ще доведе до "глад" в океана. Рибите ще започнат да измират, както и много морски растения. На океаните ще им отнеме много повече време за възстановяване отколкото на сушата. Експертите наистина се надяват, че ядрена война може да бъде избегната, защото това може да е краят на съществуването на човечеството.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    37 14 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Кой каза , че е използвал ДВА ПЪТИ ядрено оръжие по цивилно население ❓❗❓❗❓❗
    /благодаря/
  • 3 Пич

    34 6 Отговор
    Едва ли ще остане някой да мръзне в ледников период ! По скоро , всички ще прегреят !!!
  • 4 £€¥√

    36 3 Отговор
    Експерти смятат, че само месец след ядрен взрив температурата на Земята ще падне с поне 7 градуса. А това е дори повече, отколкото през ледниковия период.

    Тамън де да не се притесняват за затопляне на климата..
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 14 Отговор
    Иран ли уби американски генерал в САЩ или САЩ уби Ирански генерал в Иран ❓❗❓❗❓❗
    /благодаря/;
  • 6 Бащиния, без да дадеш един лев

    2 13 Отговор
    Дай да продадем и космоса, а не може, ще го дадем под наем, абе,, едиот, стар и куц,, още фигурира името на,, скапания ви баща,,....като титуляр, що за изроди сте, изостанали от каменната ера..!
  • 7 айди бе

    41 17 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Най терористичната държава в днешно време е САЩ.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    8 14 Отговор
    Спокойно,извънземните няма да позволят земляните да си унищожат планетата..

    Коментиран от #13

  • 10 Соваж бейби

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Подкрепям те с две ръце ,само който не е чел не знае ефекта какво става на земята след такива бомби и войни с природата .Хората трябва да станем по добри всички оръжия да бъдат унищожени.Колко държави имат нужда от парични помощи да си реставрира инфраструктурата и да изгражда нова,да се озеленява гори ,природа ,хора в неравностойно положение бедност,модернизация на болници.Нямаме нужда от бойни самолети и оръжие !

    Коментиран от #14

  • 11 Мунчо

    17 16 Отговор
    Голям праз....на кого е нужен свят в който Русия няма да я има ХАХАХА...
  • 12 Жайме

    37 0 Отговор
    А радиацията къде я сложихте,че я забравихте? Само лед не е.
  • 13 Соваж бейби

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ха дано ,страхувам се само да стане като в един филм с Никалъс Кейдж ,случиха се много проблеми на Земята и катастрофи ,извънземните дойдоха обаче спасиха само децата .Ние големите хора възрастните останахме на Земята и ....апокалипсис
  • 14 Красиво

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Но наивно ! Ще променя част от Вашата теза ! Само който не е чел , не знае , че заплахите за човечеството , са по големи , отколкото незапознатата част от човечеството осъзнава ! Надявам се , ще разберете правилно , което Ви казвам !

    Коментиран от #18

  • 15 Терминатор 🇺🇦

    13 20 Отговор
    Шизофреника Путин това може да направи

    Коментиран от #17

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 5 Отговор
    Живота е многократно по силен от смърта!И човечеството ще оцелее ,както и планетата!Въздуха ще се изчисти много по бързо,от земята и водата,но апокалипсис няма да има и след хиляди години!Ако едни видове загинат ще се появят други видове!Живота не е започнал от нас и няма да свърши с нашата гибел!
  • 17 т-п трол соросоиден

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Терминатор 🇺🇦":

    Следващия конфликт ще е в Тайван. Пуснете си от ютуб канала на Скот Ритър видеото му "Russia aint gonna stop" и "A face slapping known as a butt whooping" . НА 28-ми Февриари тази година китайският посланник във Вашингтон открито заявява, че ако американците продължават да се бъркат в Тайван, ще има война. Според Скот Ритър, Путин печели войната в Украйна и няма никаква причина да употребява ядрено оръжие. Но смята че до края на годината ще има и конфликт в Тайван, и вероятността да прерастне в ядрена война за него е 70%. Китайците искат мирно обединение с Тайван, но ще се намесят военно на опитите за независимост, подстрекавани от САЩ. Американците ще изпратят флот, който ще бъде потопен и в отговор америкаците има опасност да използват ядрено оръжие срещу Китай. Марк Еспер заявява в качеството си на секретар по отбраната на САЩ, че целта на новоразработената от САЩ ядрена бомба W76 е даде възможност на американския президент да използва това ядрено оръжие за да спечелят в една евентуална ядрена война. Въпреки че по-рано тази година САЩ и още 5 ядрени сили са подписали изявление, че ядрена война не може да бъде спечелена и следователно няма да се водят ядрени войни....
  • 18 Соваж бейби

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Красиво":

    Разбирам те прекрасно колкото повече
    ядрени глави има една държава и техника ,толкова е по "велика"-не ни трябват извънземни, или космическа катастрофа. Ние сами ще се унищожим с подобни "гениални достижения".Ако пишеш от България все още не си в стрес,климатичните изменения и жегите ,пожарите ,не е само от бомбите и други фактори замръсяване , Европа гори ,природата вече няма ресурси да издържа на този напън.

    Коментиран от #19

  • 19 Намирам

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Соваж бейби":

    Логика във Вашето твърдение , че сме опасни сами за себе си , но не това казах ! Заплахите за човечеството , идват и извън пределите на нашата планета ! В космоса има сътрудничество между нации , които смятаме за врагове , и разполагат с оръжия и технологии , които смятаме за фантастика ! Защото знаят, че има от какво да се пазим !

    Коментиран от #25, #26

  • 20 ироник

    5 5 Отговор
    Значи това е решението на проблема с глобалното затопляне.
    Хайде Вова, тавариш Путин, не се оставяй повече да те дразнят. Разреши проблема с глобалното затопляне!
  • 21 Роза

    6 1 Отговор
    Навярно затова извънземните от по-висши цивилизации избягват открит контакт с човечеството-защото не сме "разумни" същества,а самоунищожаващи се!Епохалните научни открития в повечето случаи се използват за зло,а не за добро!Докато не преодолеем алчността и агресивността си,винаги по-висшите цивилизации ще ни квалифицират като "диви зверове"!Така казваше проф.Лъчезар Филипов,лека му пръст!

    Коментиран от #22, #27

  • 22 Не е

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Роза":

    Защото сме неразумни , госпожо , а защото сме свръх агресивни ! Яли са ни попарата ! Преди хиляди години , сме имали свръх цивилизация , която е воювала с галактиката ! Били сме толкова агресивни , че са се обединили срещу нас , и са унищожили главната ни планетата на парчета ! От тях се образуват нашата ,и други луни , и пръстените на Сатурн ! Наблюдават развитието ни , и особено след откритието на ядреното оръжие ! Защото сме опасност ! Агресивна опасност !
  • 23 123

    4 1 Отговор
    Ще останат само политици и няма кой работи за тях.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Намирам":

    съзнанието или на „астралното тяло“като , например Едгар Кейси твърди, че Голямата пирамида не е гробница на някаква знаменита личност (в случая Хеопс). Това е паметник, предназначен да запази определени знания за обучение на хората....Атлантската религия (спиритуализъм)Джоузеф Уитфийлд, последният успял да получи достъп, благодарение на изход извън тялото, „времева капсула“, разположена в Колумбия и връщане в Атлантида, в един момент той успя да стане свидетел на проекцията на сцена, показваща /под формата на холографски изображения/конструкцията на Холограмите се съхраняват в кристал.Първоначално пирамидата е била изцяло покрита с бели мраморни плочи, с изключение на златния гребен, и тези фасадни камъни „носели гравирани елементи в точна последователност, диаграми, универсални знаци и символи, както и комбинации от букви, думи ичисла“.Хиляди години по-късно тези плочи са били премахнати от грабители...Някога Голямата пирамида е била свързана с другите пирамиди по цялата земя, образувайки мрежа за производство и пренос на електрическа енергия, без помощта на кабели. Отвори ми голяма тема,има много кодове в природата хората се развиваме в друга посока ....

    Коментиран от #29

  • 27 Кой го каза

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Роза":

    Най алчната...!?

    Коментиран от #30

  • 28 123

    1 0 Отговор
    Това трябва да се гледа то се вижда един път в живота
  • 29 Част

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Соваж бейби":

    От истината , се намира в " папируса Тули " ! Там се описва срещата на Тутмос ||| с огнените дискове , и изкарването на египетската армия , за да защити фараона и населението ! Набързо - пирамидите и сфинкса са по древни от това , което ни учи официалната история ! Създадени са по време на царството на живите Богове на Египет ! Облицовката и златият пирамидон , ги превръщат в радари , които улесняват позиционирането на земята , от космоса ! Това улеснява имащите технологията , да изкривяват времето и пространството , и да пътуват със скорост , по голяма от тази на светлината ! След изтеглянето на боговете , Тутмос ||| е разбрал това , което казва и Стивън Хокинг ! Че е глупаво , да указваме местоположението на земята ! Пирамидоните и облицовката са премахнати и унищожени по заповед на фараона ! Разбира се , пирамидите имат и други функции , съхраняват и информация ! Но най големият пазител на информация , е Сфинкса ! Накратко - толкова !

    Коментиран от #31, #32, #33, #34

  • 30 Роза

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Кой го каза":

    Не давай квалификации на хора,които не познаваш!Това говори за нисък интелект и завист!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Част":

    Леле писах нещо не знам се блокира автоматично ,не пиша обида не знам какво става ,или са неща които не трябва да се пишат вече не знам какво е допустимо и какво не ...оригиналният папирус Тули е изгубен ,знам за какво пишеш "Книгата на живота"-за да умилостиви Земята, фараонът заповяда да донесат тамян на олтара на Амон-Ра и да го запалят… Всичко, което се случи през този ден, той заповяда да бъде записано в аналите на Дома на живота, така че споменът за това да бъде остават завинаги."
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Затова

    4 0 Отговор
    Понякога пиша заобиколно , и очаквам да се досещате по просветените , защото както забелязахте , знанието се спира , а понякога , и преследва ! Дори в наше време !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.