Last news in Fakti

27 Юли, 2022 18:29 8 245 15

6 досадни женски качества, които мъжете не понасят

  • дразни-
  • мъже-
  • жени-
  • качества-
  • навици-
  • двойка-
  • взаимоотношения-
  • брак-
  • поведение

Жените често не се усещат кога с тези свои качества или навици дразнят любимия си мъж

6 досадни женски качества, които мъжете не понасят - 1
Снимка: Shutterstock

Макар в името на любовта, разбирателството и хармонията във взаимоотношенията, много двойки да правят компромиси, все се намират неща, които могат да изпилят нервите на половинките. Съществуват страшни дразнители както у единия, така и у другия пол, които колкото и да обичаме партньора си, понякога ни карат да изригваме. Важното е в такива случаи да подчиним моментните си емоции на факта, че обичаме човека до нас и да си припомним, че бракът или връзката ни е по-важна от това, което ни дразни.

Днес ще обърнем внимание на нещата при жените, които карат мъжете да се дразнят. Ето кои са навиците или качествата на нежния пол, които мъжете не понасят.

Любовта към съветите - нужни и ненужни

Майчинският инстинкт, който дреме в почти всяка жена, събужда в сърцата им желанието да се грижат и покровителстват любим човек. И една от проявите на тази загриженост за много от нежния пол е желанието да дадат съвет на мъж. И то по най-различни причини – как да пържиш месо, да караш кола и дори да градиш кариера. Жената в случая е водена от най-добри намерения и не разбира защо мъжът се ядосва от това, пише jenata.blitz.bg.

За един мъж е много важно да се чувства компетентен и успял. А непоисканият съвет на съпругата се възприема като доказателство за обратното. Изглежда, че една жена не вярва на мъжа си, който без нейните инструкции със сигурност ще направи всичко погрешно.

Затова никога не отивайте при мъж със съвет, освен ако той сам не се обърне към вас за такъв.

Собственически инстинкт

При жените от древни времена желанието да бъдат близо до мъжа е заложено в природата. Разбираемо е - без мъжко рамо няма храна и защита за вас. Да бъдеш сам е равносилно на смърт. Явно оттогава жената има страх да не загуби мъжа, за да не остане сама.

Социалните стереотипи само засилват този страх. Не е тайна, че мъжът все още се възприема от мнозина като основна цел в живота. Присъствието му в живота на една жена свидетелства за нейния успех, понякога дори повече от постиженията в кариерата. Всичко това допринася за развитието на инстинкта за притежание, който е много по-присъщ на жените, отколкото на мъжете.

Мъжете пък възприемат всяка проява на контрол като посегателство върху личната свобода. Те започват да се чувстват като нечия собственост, което е много унизително за един представител на силния пол. И не прощават на никого унижението.

Приказливост

Според експерти жените, за разлика от мъжете, са най-вече екстровертни. Всичко, което преживяват, веднага го изразяват с думи. Ето защо жените толкова много обичат да говорят за чувствата си и разчитат на такава приказливост от страна на мъжете.

Мъжете, както неведнъж сме казвали, не обичат да изразяват чувствата си външно, а предпочитат да ги крият дълбоко в себе си. Следователно женската приказливост ги дразни.

Както и женската склонност да се бори с проблема с помощта на разговори. За една жена основният начин да се справи с проблема е да говори за него в детайли.

Разговорът за мъжете е предаване на конкретни факти. И ако няма такива, тогава самият разговор изглежда безсмислен - "какво да преливам от пусто в празно".

Истерия

Не е тайна, че жените са по-склонни към избухливи атаки от мъжете. Дори думата "истерия" идва от старогръцкото hystera - матка. Така че истерията по дефиниция е изключително женска проява на емоции.

В допълнение, тялото на жената има повече от хормона пролактин, присъстващ в сълзите. Това е, което много учени са склонни да обяснят повишената сълзливост на по-слабия пол. Наистина, проучвания показват, че след 18-годишна възраст жените плачат четири пъти по-често от мъжете.

Дори паметта на жените е насочена предимно към емоционални събития. Ето защо жените по-често от съпрузите си спомнят всички подробности за първите срещи, целувки, както и обиди и кавги.

А играта на хормони, която значително усложнява живота на по-слабия пол в определени дни от месеца, допълнително изостря нестабилното състояние на женската душа.

Някои жени го смятат за свое достойнство. Те са сигурни, че постоянните промени в настроението, вечната интензивност на страстите облекчават скуката от връзките и осигуряват тяхната сила.

Непрекъснатото чистене

Жените, обсебени от чистотата, изразходват цялата си сила, физическа и умствена, за да подредят дома, чиято поддръжка след това яростно се изисква от мъжете им. Въпреки факта, че идеите за реда на жените и мъжете често се разминават.

„За много представители на по-слабия пол основното е да са спретнати. Оттук книгите, подредени по азбучен ред, химикалки по цветове, спретната купчина сгънати листове и т.н. За мъжете редът е нещо по-функционално. Тоест всяко нещо се намира на мястото, откъдето е по-удобно да го вземете и където е по-удобно да го използвате “, смята психологът.

Затова мъжете не харесват толкова много, когато съпругата им подрежда нещата в офиса или на масата. За мъжа това е неговата лична територия и нахлуването в нея се възприема болезнено. Има чувството, че той е напълно под контрол, че няма право на личен живот. И всеки опит за контрол за мъжа по правило означава поробване.

Освен това, фокусирайки се върху поддържането на реда, една жена престава да обръща внимание на психологическото състояние на мъжа. В резултат на това той започва да се чувства като клиент на петзвезден хотел, което, разбира се, депресира.

Разбира се, има много разлики между силния и по-слабия пол. И понякога е наистина трудно да се разберем. Но най-важното, казват експертите, е да се научите да чувствате избрания. И тогава няма да е трудно да го разберете.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милчо

    9 4 Отговор
    Винаги слага домат в манджата
  • 2 5566

    8 0 Отговор
    Преброихме 5, къде е 6?

    Коментиран от #8

  • 3 Селския

    21 2 Отговор
    Майките ни може би, ама жените днес не са много по чистенето, суратефтера е по важен.........

    Коментиран от #6

  • 4 Факт

    2 1 Отговор
    Байдън, Джонстън, Зеленски, Урсулка, Аналената, Борелчо.
  • 5 Отвратеният

    12 2 Отговор
    Особено Лошо Качество е да ти натресе Майкаа си без да те предупреди

    Коментиран от #7

  • 6 Соваж бейби

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Селския":

    Не ти слагам нито плюс ни минус ,не знам каква ти е момата ,има такива жени .Обаче не пише какво мрази жената в мъжа -мързела на мъжа този в къщи сцената дето те подканква жената -мръдни бе!Да помете ...В България специално -хвърли буклука ,излезе че забрави да се върне.Или смени си чорапите хахаа с душа е по трудно .Не сте перфектните айде за епилация и косми в нос ,уши не пиша ,някой имат ангорски природен комбинизон с косми от врат до пети ама ай ....

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Буут Verseau я

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "5566":

    Айде сега, не можеш да смяташ правилно! Марчето ако реши колко е 1+1 може да изкара, че е 11 ;)))
  • 9 Че те мъжете

    11 4 Отговор
    какво могат да понасят? Мамини лигльовци.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Телевизия Бобов дол

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Бейби , не смесвай биологията с характера . Един мъж може да е рунтав като зла хималайска мечка но в същото време да е душица по характер . Съгласен съм един мъж да се поддържа но да си бръсне гърците и краката да си скучен веждите вече ми идва малко в повече .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    0 0 Отговор
    Това не са качества, а недостатъци. Научете разликата.
  • 13 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Че те мъжете":

    Хората не се събират да се понасят, а защото си пасват. Сменете си философията, че не е добре.
  • 14 ганю

    1 0 Отговор
    Явно е важно и пасването между краката
    докато работи гръмоотвода.....
    а като стане на водопровод....тогава
  • 15 ганю

    0 0 Отговор
    Тия от снимката изглеждат много "влюбени"
    кого лайш ти ма