Last news in Fakti

1 Август, 2022 15:15 3 746 2

Почина суперзвезда от Стар Трек

  • нишел никълс-
  • стар трек-
  • актриса-
  • почина

Синът й Кайл Джонсън е потвърдил новината

Почина суперзвезда от  Стар Трек  - 1
Снимка: Shutterstock

Нишел Никълс, която изигра лейтенант Ухура в "Стар Трек", е починала.

Синът ѝ Кайл Джонсън е потвърдил новината с актуална информация, публикувана на уебсайта, посветен на живота и кариерата на майка му.

"Със съжаление ви съобщавам, че една голяма светлина на небосклона вече не ни свети, както го правеше в продължение на толкова много години. Майка ми, Нишел Никълс, почина от естествена смърт. Нейната светлина обаче, подобно на древните галактики, които сега се виждат за първи път, ще остане за нас и бъдещите поколения, за да ѝ се наслаждаваме, да се учим от нея и да черпим вдъхновение. Нейният живот беше добре изживян и като такъв е образец за всички нас."

Никълс влиза в историята като първата афроамериканка, изиграла главна роля в телевизията.

С колегата си от "Стар Трек" Уилям Шатнър тя сподели и първата екранна целувка между чернокожа жена и бял мъж в американската телевизия.

Тя изпълнява ролята на лейтенант Ухура в продължение на няколко години и участва в десетки епизоди на "Стар Трек" между 66 и 69 г.

Актьорската ѝ кариера обаче отива далеч отвъд галактическата бариера.

Тя е изиграла около 69 актьорски роли, като през годините участва в няколко хитови предавания и филми, включително забележителни гласови роли, като "Тарзан", "Свръхестествените", "Батман: Анимационният сериал", "Гаргойлите", "Спайдърмен: Анимационният сериал", "Футурама", "Семейство Симпсън", "Снежни кучета", "Още ли сме там?", и др.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дуай Липа

    3 2 Отговор
    Енержайз
  • 2 Посетител

    1 0 Отговор
    Бог да я прости! Като се има предвид състоянието й от последните години... Отървала се е от мъки... Светъл път, Ухура! Честоти за поздрав отворени...