2 Август, 2022 12:31 2 718 5

Джейсън Момоа навърши 43 г.

  • джейсън момоа-
  • аквамен-
  • актьор-
  • рожден ден-
  • конан варварина-
  • игра на тронове

Свободолюбивият актьор, който от години се бори за различни екологични каузи, навършва 43 години на първия ден от август

Джейсън Момоа навърши 43 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дълга коса, мускули и роли на корави бойци. Това са първите асоциации на повечето хора, когато чуят за Джейсън Момоа.

Актьорът, роден на 1 август 1979 г., в Хонолулу, Хавай, е най-известен с образите на Хал Дрого в сериала "Игра на тронове" и като първия екранен Аквамен.

Но какво още знаем за звездата, която отбелязва 43-я си рожден ден?

Момоа е син на художник и фотографка, информира vesti.bg. Шест месеца след раждането му неговите родители се развеждат и Момоа се премества с майка си в Айова, където завършва основното и гимназиалното си образование.

Заради интереса си към биологията Момоа взима уроци в общински колеж в Айова, преди да се премести в Колорадо, където работи като сервитьор. По-късно той се премества обратно в Хавай, за да се свърже отново с баща си и се записва в програмата по морска биология на Хавайския университет.

Когато Момоа е на 19 години, е забелязан от модния дизайнер Кобаяши, който го насърчава да продължи кариерата си на модел. Джейсън напуска университета и работи за кратко в тази индустрия, преди да получи първата си актьорска роля като млад спасител в сериала "Baywatch: Hawaii".

През 2010 г. Момоа е избран за първата си главна роля в голям филм. Той играе главния герой в "Конан Варварина".

Но вниманието на холивудските режисьори е привлечено малко по-късно, след като Момоа изиграва образа на Хал Дрого в сериала "Игра на тронове".

През 2014 г. Момоа е избран за ролята на Аквамен. Въпреки че филмът „Аквамен“ излиза на екран чак през 2018 г., Момоа се появява в ролята на Аквамен в „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ (2016 г.) и „Лигата на справедливостта“ (2017 г.)

Момоа също така продължава да играе в телевизионни сериали.

В допълнение към актьорството, Момоа е активен в екологични и филантропски кръгове.

Той основава Mananalu, компания, която опакова вода в алуминиеви кутии и допринася с печалбите си за рециклиране на пластмаса и премахване на пластмасовото замърсяване от океаните. Момоа също така събира пари от името на Sustainable Coastlines Hawaii, група, насърчаваща екологичното съзнание чрез почистване на плажове и образователни събития.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лос т

    2 4 Отговор
    Какво да кажа ,Момата
    си е мома.Замета прашка
    и животът продължава.
    Мъжка кардашянка.
  • 2 Хорни

    4 8 Отговор
    Ах, какъв мъж. Защо нямаме тук такива, а само някакви грозни пияндета ?

    Коментиран от #4, #5

  • 3 ...

    2 3 Отговор
    Момоа ...Акъна сиганин си, батко.
  • 4 Тралала

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хорни":

    Ммм. Като абориген ми е в главата-мъжо.
  • 5 Аз съм точно на 43

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хорни":

    И съм в пъти по-добре от него.