Last news in Fakti

2 Август, 2022 15:45 2 801 7

10 ползи от морската вода

  • ползи за здравето-
  • морска вода-
  • минерали-
  • соли

Морската вода съдържа елементи, които са изключително благоприятни за нашето здраве

10 ползи от морската вода - 1
Снимка: Shutterstock

Морската вода съдържа елементи, които са жизненоважни за човешкия организъм, като минерални соли, микроелементи и аминокиселини. Тя също така помага и на психическото ни здраве. Днес ще обърнем внимание на 10 ползи от морската вода:

1. Прочиства бронхите

Въздухът на морския бряг съдържа олигоелементи, които могат да проникнат дълбоко в бронхите и да втечнят задръстилите ги елементи. Морският въздух е перфектното лекарство против хронична кашлица.

2. Стимулира кръвообращението

Динамичното вървене във водата подпомага кръвообращението.

3. Заздравява кожата

Морската вода съдържа елементи, които са изключително благоприятни за нашата кожа. Тя става по-нежна и тонизирана, благодарение на витамините и олигоелементите. А пясъкът от своя страна прави естествен пилинг на кожата и стимулира кръвните капиляри.

4. Освобождаваме се от излишната вода

Морската вода е богата на сол и улеснява намаляването на водата в организма.

5. Спомага за перфектната ви фигура

Плуването във вода с температура от 18 до 22 градуса е спортът, при който се изразходват най-много калории, до 3000 на час.

6. Има тонизиращ ефект

Морският въздух е богат на йод, който участва в производството на хормоните на щитовидната жлеза. Той е изключително полезен за хора с нормално функционираща щитовидна жлеза и за тези, при които не действа активно.

7. Отключва сетивата ни

Водата в морето събужда заспалите ни сетива и им дава нова доза живот. Приятният шум на вълните, необятното море и горещият пясък са еликсир за нашите сетива.

8. Действа като антидепресант

Шумът на водата и разбиващите се вълни е музикална приказка. Тя има хипнотичен ефект и действа релаксиращо върху човешкия организъм.

9. Отпуска мускулите

Морската вода има високо съдържание на магнезий, което спомага за отпускането на мускулите и нервите.

10. Лекува кожни раздразнения

Морската вода, с помощта на слънчевите лъчи, може да помогне в борбата с атопичен дерматит, розацея, псориазис и екзема.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    3 3 Отговор
    Добре де, а защо не си поръчат по една кофа морска вода и готово
    Ще им сяда по евтино.
    Значи не е само морската водаааа.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 123456

    1 3 Отговор
    Всичко това е вярно ,ако се комбинира с една-две бирички .
  • 4 Вие сериозно ли?

    10 0 Отговор
    "Плуването във вода с температура от 18 до 22 градуса" вие плували ли сте при 18°? Не 3000 ами 5000 калории можеш да изгориш от студ. Някой като пише... грам не мисли. Или още по-лошо не познава физиката.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ККК

    2 0 Отговор
    Но не и специално Черноморската вода - тя събира тоалетните на Европа и Русия - Дунав и Днепър, така, че не получаваш никакви ползи, а просто фекална баня! Честито на плажуващите на Кафяво море!