Last news in Fakti

3 Август, 2022 15:56 2 902 4

Бременността на Ашли е 1 на 10 милиона, ето защо...

  • бременност-
  • бременна-
  • майка-
  • близнаци

Според медиците шансът на жената да роди две двойки близнаци са 1 към 10 000 000

35-годишната Ашли Нес от американския щат Масачузетс разказва, че са ѝ били необходими няколко години, за да забременее с дъщеря си, която вече е на 8 години. Голямата ѝ мечта била отново да стане майка, но не вярвала, че това ще ѝ се случи.

„Преживях 4 спонтанни аборта“, каза тя в ефира на "Добро утро, Америка".

Затова когато тестът за бременност показал две чертички, Ашли не повярвала на късмета си. И едва дочакала прегледа с ултразвук, за да се увери, че наистина е бременна.

Там обаче я очаквала шокираща изненада.

"Видях, че лекарката започна да пише A, B (серийни номера на ултразвукови снимки) и т.н. Попитах близнаци ли имам. Тя ми каза, че не знае и че трябва да излезе за минута. Когато се върна, започна прегледът отново и ми каза: "Имаш четири"", разказа Ашли.

Бременността на Ашли е 1 на 10 милиона, ето защо...

Американката не повярвала на чутото. "Много трудно заченах дъщеря си и имах спонтанни аборти в миналото. Чувствам се благословена с нещо толкова голямо е толкова невероятно", признава тя.

Два месеца стъписаната жена не казвала на никого за положението си. Тя се страхувала да не пометне отново. Притеснявала се и от реакцията на близките си - все пак годеникът ѝ Вал имал три деца от предишната си връзка.

Но бъдещият татко приел новината с радост. Родителите ѝ - също. "Родителите ми бяха щастливи. Казаха, че ако някой може да се справи с това, това съм аз", добавя тя.

Бъдещата майка няма търпение да види как ще изглеждат малчуганите и колко ще си приличат. И е наясно, че изобщо няма да ѝ е лесно.

"Няма да мога да отида до магазина и просто да взема бебето си в коша – трябва да имам четири. Но засега просто ще ги родя, а след това - каквото се случи", споделя американката.

Ашли родила две двойки близнаци - две момичета и две момчета миналия четвъртък чрез цезарово сечение. Бебетата се родили 12 седмици по-рано от термина, но са добре и са под зоркото око на болничния екип в интензивното отделение.

Гинеколозите наричат ​​случая ѝ уникален. Тя не носи четиризнаци, а две двойки еднояйчни близнаци: две момичета и две момчета. Шансовете за такава естествена бременност са 10 000 000 към едно.

Неслучайно специалистът, който я прегледал на ултразвука, излязъл от стаята, за да се консултира с колеги. Това бил първият път, в който виждал подобна бременност.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормален

    4 7 Отговор
    Отворих ,,новината" за да напиша, че не ми пука.
  • 2 гларус

    1 1 Отговор
    Тая реклама на ауто.бг плаши хората.
  • 3 Това

    1 2 Отговор
    е ужасно. Майка й жална.
  • 4 Мечо

    0 0 Отговор
    Илате тука в малата да видити, туй четризнаци, петзнаци, шеснзаци е ижидневие.