Last news in Fakti

16 Август, 2022 15:32 1 241 3

Ар Кели отново се изправя пред съда заради сексуални престъпления

  • ар кели-
  • певец-
  • съд-
  • дело-
  • сексуална експлоатация-
  • сексуални престъпления

След като бе признат за виновен в Ню Йорк, певецът ще се изправи и пред съда в родния си град Чикаго

Ар Кели отново се изправя пред съда заради сексуални престъпления - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

RnB певецът Ар Кели, който през юни беше осъден на 30 години затвор за сексуални престъпления, тази седмица отново ще се яви в съда по подобни обвинения, този път в родния си град Чикаго, предаде Франс прес.

Процесът по подбор на съдебни заседатели започна в понеделник.

Петдесет и пет годишният изпълнител, истинското име на когото е Робърт Силвестър Кели, беше признат за виновен в Ню Йорк за това, че десетилетия наред е ръководил "схема" за сексуална експлоатация на млади и непълнолетни жени, включително тийнейджърки, и в края на юни беше осъден на 30 години зад решетките.

Пред съда в родния си град Чикаго Ар Кери ще трябва да отговаря по обвинения за възпрепятстване на правосъдието, производство на детска порнография и незаконна сексуална активност с непълнолетно лице.

Певецът и двама негови бивши съдружници са обвинени, че са осуетили хода на делото му за детска порнография през 2008 г., като са заплашили и подкупили жертвата, която по това време не е дала показания, но се очаква този път да говори. Тогава съдебните заседатели признаха Ар Кели за невинен.

Другите двама обвиняеми са бившият му мениджър Деръл Макдейвид и бившият му служител Милтън "Джун" Браун.

Очаква се процесът да продължи около четири седмици.

Адвокатката на Ар Кели Дженифър Бонжан е поискала от състава на съдебните заседатели да бъдат изключени всички, които са гледали документалната поредица "Surviving R. Kelly", в която участват няколко от жертвите на певеца. Съдията е отхвърлил искането.

Осъждането на Ар Кели в Ню Йорк - първото в процес, в който по-голямата част от гражданските страни са чернокожи жени, се разглежда като повратна точка в движението #Аз също.

Показанията извадиха наяве "схемата" на Ар Кели за привличане на млади жени и изнасилването им със съучастието на обкръжението му. Много от жертвите разказаха за срещите си със своя идол по време на концерти, след които им е подхвърляно листче с координатите на певеца.

Срещу Ар Кели се водят дела и в други два щата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 провинциалист

    2 0 Отговор
    Ар Кели напълня и се прекръсти на Декар Кели.
  • 3 Пинокио и неговата роля на какво..?!

    1 0 Отговор
    Ар Кели, има ли братчетки...?!