Last news in Fakti

18 Август, 2022 14:45 3 058 7

Принц Уилям и Кейт са готови за "нова ера", пренасяйки се в по-малко жилище

  • принц уилям-
  • кейт мидълтън-
  • нова ера-
  • по-малко жилище-
  • замъка уиндзор

Те ще живеят в къща на територията на замъка Уиндзор

Принц Уилям и Кейт са готови за "нова ера", пренасяйки се в по-малко жилище - 1
Снимка: БГНЕС

Принц Уилям и семейството му се местят да живеят в къща на територията на замъка Уиндзор, която с четирите си спални е много по-малка от апартамента им с 21 стаи в двореца Кенсингтън в Лондон, пише британската преса, предаде БТА.

Това ще доведе до много промени в живота на принц Уилям, съпругата му Кейт и трите им деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Такава е и една от целите - животът на децата да бъде възможно най-нормален, докато баща им не поеме короната. Къщата на територията на замъка осигурява много повече дискретност и разполага с много голяма зелена площ. В Кенсингтън апартаментът им гледа към оживената улица със същото име, а частната градина граничи с обществената и малчуганите не могат да се скрият от любопитните погледи.

Децата вече сменят училището си в Лондон и се местят в училището Ламбрук, което е само на 15 минути път с кола от къщата.

Основната промяна е липсата на стая за вярната бавачка на децата Мария Тереса Борало в къщата. Така за първи път, откакто принц Джордж беше на осем месеца, тя няма да живее със семейството, но ще остане на работа през деня и пак ще е важна фигура за възпитанието им. В къщата няма да живее и обслужващият персонал, нито икономът и готвачът.

Аделейд котидж, както е името на къщата, е ремонтирана през 2015 г. и това спести на данъкоплатците много разходи. Тя е паметник на културата и е съвсем близо до самия замък, където живее кралица Елизабет Втора от началото на пандемията. Построена е през 1831 г. върху основи от 17-и век за съпругата на крал Уилям Четвърти - кралица Аделейд. Тя е била любима и на кралица Виктория. Известна е с това, че там е бил настанен капитан Питър Таунсенд, пилот и адютант на крал Джордж Шести. Той става любовник на принцеса Маргарет, но е разведен и връзката им е обречена.

Родителите на Кейт също живеят близо до замъка Уиндзор - в Бъкълбъри.

Принц Уилям и семейството му ще продължат да отсядат в двореца Кенсингтън, когато са в Лондон. Той ще остане и негова канцелария. Семейството запазва и къщата си в провинцията Анмър хол, която им е любима. Принцът и съпругата му се надяват да се преместят да живеят там, когато децата пораснат. Много вероятно е да се настанят и в замъка Уиндзор след време, защото принц Чарлз няма никакво желание да живее в него.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    7 0 Отговор
    МЕСТЯ ГО В ДРУГИЯ КРАЧОЛ
  • 2 Калия Неонова

    10 1 Отговор
    Е,хубаво,да си живеят,където искат,нас какво ни интересува това? Сгради и къщи-много. Те са кралско семейство,възможности-бол. Нощем не се нуждаят от готвачи и от прислуга. Все пак Уйлям и Кейт са майка и баща.
  • 3 Дон Калверо

    7 0 Отговор
    Този,Уйли,кВо работи?Той и баща му не работи.Всички са на издръжка на баба Лизи.
    Мий.люзи с мий.лю.зи.
  • 4 Индийски БИВОЛАР

    6 0 Отговор
    ТУНЕЯДЦИ ГАДНИ ЛЕШПЕРИ МОТИКАТА И НА ПОЛЕТО
  • 5 Пенсионерите

    3 0 Отговор
    Да,, разбрахме в замъка, но в по малка къщичка,, живи да ги оревеш,,.... идете вижте крайните къщи на махалите, това са малки къщички, статия,, без почвена,,....!
  • 6 Не разбирам

    8 0 Отговор
    защо трябва да се криеш от поданиците-данъкоплатци, на чиято издръжка си?
  • 7 Еми, ако искат да се сменим,

    2 0 Отговор
    аз и съквартирантите в Кенсингтън, за тях нашия общински апартамент, т. нар. Council flat. Не вярвам съседите да имат нещо против.