Last news in Fakti

19 Август, 2022 09:45 983 4

Организират колективни сватби в Йемен заради ...

  • сватби-
  • йемен-
  • разходи

Целта е бъдещите семейства да си поделят разходите за тържеството

Организират колективни сватби в Йемен заради ... - 1
Снимкa: Shutterstock

Колективните сватби набират популярност в Йемен. Целта е бъдещите семейства да си поделят разходите за тържеството. Вече седма година страната, разкъсвана от гражданска война, е в плен на тежка хуманитарна криза.

Една сватба, девет жениха. Докато мъжете танцуват, облечени в традиционните празнични одежди в бяло и златно, бъдещите булки празнуват на отделно тържество у дома. Канан Джамил и бъдещата му съпруга са решили да споделят специалния си ден с още осем двойки.

„Днес е щастлив ден за мен - правим колективна сватба. Ще съберем близки и роднини, при това няма да ни излезе никак скъпо – нито разходите за тържеството, нито наемът на залата. Ще бъде прекрасен празник”, смята един от младоженците.

Така бъдещите семейства споделят не само празничния ден, но и разходите по организацията му – в това число храната за гостите и почерпката с кат – традиционен растителен стимулант, който жителите на Йемен дъвчат. „При тези тежки обстоятелства в страната, да вдигнеш сватба е изключително скъпо. При колективните тържествата всичко излиза много по-евтино”, подчерта сватбеният агент шейх Хани Мохамад Ракан.

След края на еуфорията в празничния ден остава въпросът за бъдещето на тези семейства в раздираната от конфликти страна. Гражданската война, която продължава вече седма година, раздели страната, донесе глад в домовете на милиони и изтощи икономиката. Основни услуги са в колапс, 80% от 30-милионното население на страната е в нужда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пак конплекси

    1 0 Отговор
    Що не искате да си спомняте..!?