Last news in Fakti

22 Август, 2022 14:15 979 2

При пожари хората със сърдечно-съдови заболявания са в риск

  • пожар-
  • сърдечно-съдови заболявания-
  • риск-
  • кардиолог-
  • дим

"Ако не можете да се движите, трябва да останете в стая със затворени прозорци", съветва той

При пожари хората със сърдечно-съдови заболявания са в риск - 1
Снимка: Shutterstock

В случай на възникнал край домовете им пожар хората със сърдечно-съдови заболявания е по-добре да се преместят някъде, където димът е по-малко или ако това е невъзможно, се препоръчва да останат в стая с климатик, каза главният наблюдаващ кардиолог на Министерството на здравеопазването на Русия Сергей Бойцов.

"По време на разпространението на природни пожари и дим гражданите със сърдечно-съдови заболявания трябва да се преместят на място, където няма дим или той е много по-слабо изразен (друг квартал на града, извън града)", каза Бойцов пред журналисти.

"Ако не можете да се движите, трябва да останете в стая със затворени прозорци и за предпочитане в климатизирана стая или с прозорец, който не е обърнат към слънцето", обяснява той, цитиран от БГНЕС.

Ако пациентите със сърдечносъдови заболявания се лекуват, те трябва да продължат да спазват стриктно указанията на лекаря, включително да приемат лекарствата си, каза Бойцов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андрей

    3 0 Отговор
    При пожар всички хора са в риск!
  • 2 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    Лоша работа е пожара ,ако има начин да се добере човек до банята си пусне душа и се моли на Бог ,пожарната да пристигне на време .Често този трик е спасявал хора ....